Unity propouští skoro 300 zaměstnanců
Novinka Unity propouští skoro 300 zaměstnanců

Unity propouští skoro 300 zaměstnanců

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5

Může za to i nákup kontroverzní firmy IronSource.

Reklama

Společnost Unity stojící za stejnojmenným populárním enginem potvrdila deníku The Wall Street Journal informaci o propuštění bezmála tří set zaměstnanců. Konkrétně má jít o 284 lidí pracujících v administrativě a divizi experimentující s technologií sledování živých sportovních přenosů z jakéhokoli úhlu.

Propouštění je podle Unity reakcí na špatné ekonomické trendy a také na nedávný nákup společnosti IronSource. Ten způsobil loni v červenci značné kontroverze, protože právě monetizační platforma IronSource šířila v nedávné minulosti agresivní malware InstallCore.

Unity se snaží podle svých slov zefektivnit provoz a nevěnovat se několika projektům zároveň. „S ohledem na současné ekonomické podmínky jsme přehodnotili naše záměry, strategie, cíle a priority. I když se nadále držíme stejné vize, rozhodli jsme se, že musíme být v investicích vybíravější, abychom z nich jako společnost vyšli silnější,“ řekl pro WSJ šéf společnosti John Riccitiello.

Podobný počet zaměstnanců propustilo Unity už před nákupem IronSource. Více než polovina z nich se pak měla podle Riccitiella do firmy vrátit. Před nejčerstvější vlnou odchodů mělo mít Unity něco přes 8 tisíc lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama