Novinka Upscaling videí RTX VSR dostává verzi 1.5

Upscaling videí RTX VSR dostává verzi 1.5

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Windows PC

Přináší lepší kvalitu obrazu i podporu pro řadu RTX 20.

Reklama

V únoru tohoto roku Nvidia představila a krátce nato i vydala technologii RTX Video Super Resolution (VSR). Ve hrách už jsme na upscaling zvyklí, ať už jde o DLSS od Nvidie, FSR od AMD, XeSS od Intelu či jiné technologie, nicméně VSR, jak už název napovídá, umožňuje upscaling videí na cílové rozlišení vašeho monitoru. Hodí se především pro starší videa, která jsou dostupná pouze v nižším rozlišení, či třeba livestreamy, pokud vám rychlost připojení neumožňuje stabilní sledování ve vyšším rozlišení.

Nyní jsme se dočkali nové verze této technologie, která nese označení 1.5. Přináší vylepšený AI model, který podle Nvidie dokáže lépe rozpoznat a uchovat detaily obrazu, jenž by měl díky tomu vypadat mnohem ostřeji.

Zdroj: Nvidia
Zdroj: Nvidia

Ještě příjemnější novinkou je rozšířená podpora. Dosud VSR fungovalo pouze na kartách řady RTX 40 a 30, společně s updatem 1.5 však přibyla také podpora pro grafické karty RTX 20.

Technologie se aktualizuje automaticky po stažení nejnovějšího driveru. Samotné VSR pak najdete v kontrolním panelu Nvidie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama