V Battlefieldu 1 nebude chybět vyhledávač serverů
Battlefield 1 Novinka V Battlefieldu 1 nebude chybět vyhledávač serverů

V Battlefieldu 1 nebude chybět vyhledávač serverů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Nový Battlefield se nevydá po stopách loňského Star Wars: Battlefrontu a nabídne klasický vyhledávač serverů. Navíc známe i další drobné novinky.

Reklama

V pátek se z Battlefieldu 1 stala v očích mnoha hráčů jakási nová naděje žánru multiplayerových stříleček. Radikální změna dobového zasazení zkrátka dělá své. Odhalení hry ale nebylo příliš bohaté na informace, což studio DICE vynahrazuje prostřednictvím Twitteru a odpovědí na dotazy fanoušků.

Dost možná nejdůležitější informací, která vyplynula z odpovědí, je potvrzení přítomnosti vyhledávače serverů. Sice nevíme, jestli bude jen na PC nebo i na konzolích a jestli bude integrován do hry nebo bude opět přístupný skrz Battlelog (o jeho podpoře zatím nevíme), ale člověk z DICE zkrátka potvrdil, že na server browser dojde.

To je jistě dobrá zpráva pro všechny, kterým vadila skutečnost, že loňský Star Wars: Battlefront nabídnul jen matchmaking, a kteří se s ohledem na to obávali, jestli se nový Battlefield nevydá stejnou cestou.

Z Twitteru lze vyčíst také očekávané i zcela nové informace. Poškození letadel nebude jen kosmetické a letadla nabídnou pozice pilota i střelce, takže můžete letoun obsadit s kamarádem a společně vládnout obloze (nebo se naopak nechat rychle sestřelit). Ve hře nebudou chybět ani lodě, které budou do jisté míry ovladatelné, a stejně tak dojde na možnost úpravy zbraní. Tento prvek má ale být věrný dobovému zasazení, takže se rozlučte třeba s optikou s funkcí nočního vidění nebo s Red Dotem.

Tank může ovládat jediný člověk, ale stejně tak může být plně obsazen hráči, kteří se starají o řízení a střelbu. Toto řešení je koneckonců v sérii Battlefield dobře známé.

Battlefield 1 nabídne jak klasické herní módy, tak i zcela nové. O nich ale bohužel v tuto chvíli nevíme nic, mezi hráči se ale očividně spekuluje o módu zaměřeném na kavalerii a obecně koně. Mapy přitom nabídnou zasazení do Alp, arabské pouště, západní fronty a dalších lokalit, které tvůrci zatím tají. Naopak netají přítomnost většího množství zbraní pro boj zblízka s několika způsoby boje. Každá z nich má mít navíc své výhody i nevýhody.

Ačkoliv se tomu po zkušenostech s předešlými díly těžko věří, DICE slibuje i pořádnou singleplayerovou příběhovou kampaň, ze které má být tentokrát mnohem víc cítit, že hrajete Battlefield. Bohužel to se říkalo už o kampani Battlefieldu 4 a výsledek z pohledu většiny hráčů za moc nestál. Pro začátek bude určitě stačit, když se kampaň Battlefieldu 1 obejde bez bugů typu propadů pod mapu a tragické (nebo dokonce chybějící) umělé inteligence, tedy dodnes neopravených problémů typických právě pro kampaň čtvrtého dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama