V CD Projektu RED nadále pracují na tajném RPG vedle Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka V CD Projektu RED nadále pracují na tajném RPG vedle Cyberpunku 2077

V CD Projektu RED nadále pracují na tajném RPG vedle Cyberpunku 2077

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Polské studio má ambiciózní plány, chce mít druhý tým o velikosti toho prvního, který pracuje na Cyberpunku 2077.

Reklama

Už dlouhou dobu víme, že do roku 2021 má CD Projekt RED dokončit a vydat dva tituly. Tím prvním je akční sci-fi RPG Cyberpunk 2077, který podle všeho v letošním roce nevyjde. Druhým projektem je tajné RPG. S druhou hrou souvisí do budoucna velké a ambiciózní plány polského studia. Tvůrci oblíbené série Zaklínač chtějí druhý tým o velikosti toho prvního, aby mohli současně pracovat na více hrách a vydávat tedy své hry častěji.

„Chceme vydávat více her, ale to jde jen tehdy, když jsme schopni pracovat na dvou velkých hrách najednou. Chceme, aby druhý tým byl velikostně stejný jako ten, který pracuje na Cyberpunku,“ nechal se slyšet prezident Adam Kiciński během setkání s investory. Jak víme, na Cyberpunku 2077 pracuje více než 400 lidí, což je nejvíce v historii tohoto studia. Na Zaklínači 3 pracovalo jen kolem 240 lidí.

Největší část týmu tvoří studio ve Varšavě, ale CD Projekt RED má kanceláře také v Krakově a Vratislavi, které se skládají z 90 a 30 zaměstnanců. Prezident řekl, že chce tyto dva týmy výrazně rozšířit a nabrat nové vývojáře. Zároveň si chtějí ale udržet svou kvalitu a zajistit, aby každá nová hra byla inovativní a vyznačovala se vysokou kvalitu. Dokonce nevylučuje ani vývoj v jiných „segmentech“ trhu. To pravděpodobně znamená další platformy.

Cyberpunk 2077 je ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kromě Zaklínače tvoří CD Projekt RED ještě menší hry Gwent: The Witcher Card Game a Thronebreaker: The Witcher Tales.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama