V čem bude lepší Horizon: Zero Dawn na PS4 Pro?
Horizon: Zero Dawn Novinka V čem bude lepší Horizon: Zero Dawn na PS4 Pro?

V čem bude lepší Horizon: Zero Dawn na PS4 Pro?

Michal Burian

Michal Burian

23

Technický ředitel se podělit o podrobnosti pro majitele standardních televizí i 4K TV.

Reklama

Open-world akce s RPG prvky nesoucí název Horizon: Zero Dawn se řadí mezi nejočekávanější PlayStation 4 exkluzivity. Technický ředitel Michiel van der Leeuw ze studia Guerrilla Games si našel čas a sepsal pro nás na PlayStation Blogu článek o tom, v čem bude lepší PS4 Pro verze od standardní PS4 (případně od PS4 Slim).

Abyste se ve výhodách vyznali, rozdělíme je do dvou částí. V té první se zaměříme na hráče vlastnící PlayStation 4 Pro připojenou ke standardní 1080p HDTV, zatímco v druhém případě se budeme bavit o výhodách pro majitele 4K TV.

Pokud budete mít konzoli PS4 Pro připojenou ke standardní 1080p HDTV, tak se u Horizon: Zero Dawn můžete těšit na daleko lepší kvalitu obrazu. Vývojáři toho docílí díky supersamplingu, což je vysoce kvalitní anti-aliasing technologie, která umožňuje vyšší rozlišení přibližující se 4K. Za následek to bude mít, že renderování se bude blížit 4K, poté je zmenšeno, což přináší detailnější obraz, včetně jemnějších hran. Dojde také k vylepšení kvality filtrování a textur, což přinese detailnější textury prostředí.

S televizí 4K pochopitelně získáte vyšší rozlišení textur. PS4 Pro na vaší televizi roztáhne obraz do 4K a vy si prý budete moci vychutnat nepřeberné množství jemných detailů - od oblečení hlavní hrdinky Aloy, přes jednotlivé listy a větve pohybující se ve větru až po detailnější postavy, robotické dinosaury a další NPC ve světě hry. Zapomenout nemůžeme ani na mnohem větší dohled.

Na závěr tu máme HDR. HRD bude podporováno na PS4, PS4 Slim i PS4 Pro. Je nutné akorát vlastnit televizi, která HDR podporuje. Pokud ji máte, tak se můžete těšit na mnohem barevnější kabátek hry. Podle tvůrců vdechne HDR do her život. Podívat se můžete, jak HDR mění survival thriller The Last of Us.

Horizon: Zero Dawn vyjde v únoru 2017 na PlayStation 4.

PlayStation 4 Pro vyjde 10. listopadu 2016. Konzoli předobjednáte v našich obchodech Xzone a GameExpres za 10 790 Kč nebo 399 euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama