V EA chtějí velké hry ve stylu GTA, Assassin's Creed a Batmana
Grand Theft Auto Novinka V EA chtějí velké hry ve stylu GTA, Assassin's Creed a Batmana

V EA chtějí velké hry ve stylu GTA, Assassin's Creed a Batmana

Michal Burian

Michal Burian

41

Electronic Arts investují peníze do vývoje nových značek, aby zaplnili mezery ve svém portfoliu.

Reklama

Pokud vám připadá, že velké společnosti nevymýšlejí nic nového a snaží se živit pouze na svých zaběhnutých značkách, tak máte pravdu. Je to z důvodu, že se vydavatelé bojí investovat do nových značek a když mají vývojáři nějaký nápad, raději vytvoří spin-off již zavedené série. Příkladem může být nedávno odhalený Far Cry: Primal od Ubisoftu, který s původním Far Cry nemá moc společného. Někdy ale spojení nového a starého funguje na jedničku. Když to ale neklape, tak fanoušci dost zuří.

V Electronic Arts po dlouhé roky ždímou své zavedené značky (FIFA, NHL, Need for Speed, Mass Effect, Dragon Age, Battlefield, Sims, SimCity) a jen zřídka kdy přijdou s něčím novým. To by se ale mohlo brzy změnit, vedení firmy si uvědomuje mezery ve svém portfoliu a rádi by je zaplnili novými hrami, které budou hitem. Jde především o akční hry s otevřeným světem ve stylu Grand Theft Auto, Assassin's Creed a Batmana. U EA taková hra chybí.

„EA nemá gigantické akční hry jako Assassin's Creed, Batman, GTA nebo jiný druh opravdu velkého titulu. Dali jsme do pohybu věci, abychom rozšířili naše portfolio o tento segment, abychom zajistili, že přineseme hráčům hry, které od nás ještě nehráli,“ přiznal výkonný viceprezident EA Studios Patrick Soderlund pro IGN.

Soderlund nechtěl zacházet do detailů a říct, zda skutečně pracují na akční hře s otevřeným světem. Místo toho řekl, že o tom to není, nemusí jít nutně o hru s otevřeným světem nebo o konkurenta Grand Theft Auto.

„Připravujeme spoustu nových značek, chceme více investovat do nových IP,“ dodal Soderlund. Nám nezbývá než doufat, že je to skutečně pravda a nejen od EA se v budoucnu dočkáme nových her, které budou zajímavé.

EA v poslední době získali nejednu posilu, jmenovat můžeme Jade Raymond (Assassin's Creed) nebo spisovatelku Amy Hennig (Uncharted). Obě mají pracovat na novém Star Wars titulu ve studiu Visceral Games (Dead Space). Dle spekulací má jít o akční adventuru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama