V EA se zasazení Battlefieldu 1 do první světové války báli
Battlefield 1 Novinka V EA se zasazení Battlefieldu 1 do první světové války báli

V EA se zasazení Battlefieldu 1 do první světové války báli

Jan Kalný

Jan Kalný

23

Původně byl celý návrh dokonce odmítnut a nebýt iniciativy z DICE, tak Battlefield 1 ani existovat nemusel.

Reklama

Battlefield 1 se odehrává za první světové války. Přesně tahle slova vykouzlila úsměv na tváři hromady fanoušků, kteří spoustu let toužili po tříáčkové střílečce z první poloviny minulého století. A nebýt přímé iniciativy DICE, Battlefield 1 tak, jak ho známe, by ani nevznikl.

„Nebyla to zrovna evidentní volba. Když mi byl předán návrh na zasazení do první světové války, okamžitě jsem to odmítnul. Řekl jsem 'je to přece zákopová válka, to prostě nemůže být zábava,” prozradil minulý měsíc investorům viceprezident EA, Patrick Söderlund.

„Tým z DICE se mě ale stále snažil přesvědčit, že to může fungovat a ukázali mi krátké demo, které mě přesvědčilo.”

V reakci na pozitivní ohlasy traileru k Battlefield 1 Söderlund uznal, že tohle může být vážně něco velkého.

„Myslím, že jsme udělali něco, co je správné jak pro sérii, tak EA. Nesmíme ale zapomínat, že jsme zatím ukázali jenom trailer. Pravda, samotný trailer získal opravdu spoustu pozitivních ohlasů, ale teď se musíme zaměřit na to, aby samotná hra stála za to a že to bude takový Battlefield, jakým může Battlefield být. A hodláme to udělat.”

Tohle všechno má hlavu a patu. Včera ale finanční ředitel EA, Blake Jorgensen, na letošní konferenci globální technologie Bank of America Merrill Lynch prozradil něco, čemu jde normálnímu člověku hlava kolem. Posuďte sami:

„V rámci první světové války jsme se báli toho, že mladší spotřebitelé vůbec nevědí, že byla nějaká válka ve Vietnamu, druhá světová válka a natož první světová válka.”

Naštěstí ale všechno dopadlo dobře a my se Battlefieldu 1 dočkáme. Tak alespoň že tak.

„Myslím, že to, co si lidé o první světové válce neuvědomují, je to, že tam probíhal technologický pokrok. Lidé začali válku na koních a skončili ji s letadly, tanky, loděmi a ponorkami. A to je pro nás obrovská příležitost.”

Pro úplnost jenom dodáváme, že hra vyjde 21. října na PC, PS4 a Xbox One a během letošní E3, která proběhne už za několik dní, uvidíme hru a její multiplayer v akci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama