V květnu se dočkáme PC verze The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd
Novinka V květnu se dočkáme PC verze The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd

V květnu se dočkáme PC verze The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

A někdy v létě se můžeme těšit i na PC verzi The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel.

Reklama

Vydavatelé východních titulů možná pomalu zjišťují, že se vyplatí investovat energii i peníze do portů původně PlayStation her na PC platformu. Před pár lety s tím začal Square Enix a teď jej postupně následují i menší vydavatelé. Jedním z nich je i XSEED Games, který se, mimo jiné, stará i lokalizaci a vydávání série The Legend of Heroes na západě. Pokud jste fanoušky této série, možná vás potěší následující zprávy.

The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd

XSEED Games totiž hodlají vydat už za pár měsíců dvojici svých her na PC. První z nich je The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd, kterou půjde koupit od 3. května (takřka 10 let po vydání PC verze v Japonsku) pro PC přes Steam, GOG.com anebo na The Humble Store. Cena je stanovena na pěkných 30 euro. První týden bude ale zlevněna o 10%.

Příběh hry se odehrává půl roku po událostech z Trails in the Sky Second Chapter. Liberl si opět užívá dobu míru, ale i teď se najde hodně chamtivých lidí, kteří chtějí využít moc starověkých artefaktů. Většina lidí si vůbec zneužívání jejich moci neuvědomuje, ale nejzáhadnější řád Gralsritter milované církve Septian, stále artefakty hledá.

V předvečer další úspěšně dokončené mise, jeden artefakt leží pod katedrálou Grancel, je vysoce postavený člen řádu otec Kevin Graham nucen spojit se neochotně s novým rekrutem Gralsritter a se Sister Ries Argent.

Tak začíná rutinní mise, která se časem stane něčím daleko větším. Ve hře se ponoříte do nové a tajemné říše, která funguje podle nepřirozeně přísného souboru pravidel: Phantasma. Setkáte se s mnoha známými tvářemi, kteří budou se zbraní v ruce bojovat v zájmy budoucnosti Liberlu.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel

Další hrou je The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel, kterou v současnosti můžete sehnat ve verzích pro PlayStation 3 a PS Vitu (naši recenzi najdete zde). Od letošního léta se bude na západě prodávat také v PC verzi, ale ještě neznáme ani cenu a ani službu, přes kterou půjde koupit. PC ale bude obsahovat dalších více než 5000 řádků anglického dabingu, což je přibližně o 50 procent více než u PlayStation 3 verze a někdy v budoucnu ji má následovat také The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II.

Děj hry se odehrává na stejném kontinentě jako fanoušky nejoblíbenější díl Trails in the Sky. Jde o první díl, ve kterém budete procházet zemí Erebonian a prozkoumávat hlavně její vnitřní politické konflikty. Hra nabízí samostatný příběh, díky kterému se zase ponoříte do neustále se rozrůstajícího světa série The Legend of Heroes.

Hráči převezmou roli elitních studentů vojenské akademie, kteří si můžou užívat každodenního života a udržovat dobré vztahy s ostatními studenty. Díky tomu získáte nové schopnosti, použitelné v propracovaných bojích. Hra The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel navíc používá nový bojový systém ARCUS, který je rychlejší a tahové souboje dělá víc taktické a zajímavé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama