Přehled novinek z Japonska 10. týdne
Dragon Ball FighterZ Novinka Přehled novinek z Japonska 10. týdne

Přehled novinek z Japonska 10. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes je to hodně o Legend of Heroes, ale dostalo se i na ostatní.

Reklama

Další náročný týden máme [nebo aspoň autor tohoto článku] takřka za sebou. Nových příjemný, ale těch méně pozitivních, informací přibylo za posledních pár dní opravdu hodně a také dnešní japonský přehled je jich plný. Velké množství pochází ze stáje společnosti Falcom, ale tentokrát dokonce několikrát opustíme ostrovní zemi a navštívíme třeba i jeden poloostrov. Doufám tedy, že mezi nimi najdete dostatečné množství zajímavých věcí a na konci vás čeká opět jeden odpočinkový příspěvek.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom spustil oficiální stránky hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki a na nich odhalili první informace, záběry z hraní a screenshoty, zaměřené hlavně na postavy, prostředí a soubojový systém hry.

Pojďme si představit hlavní aktéry. Van Arkride je 24letý, 180 cm vysoký Spriggan s modročernými vlasy a tmavě modrýma očima, který pracuje hlavně ve staré části hlavního města Edith. Postrádá humor a je pragmatický, ale upřímný a je dobrý v hledání ostatní. Díky své práci je v kontaktu s lidmi v různých průmyslových odvětví a vypadá to, že má i spoustu různorodých osobních kontaktů. Ale právě díky své povaze nejsou vztahy příliš osobní. Ačkoli začal pracovat jako Spriggan prakticky náhodou, zdá se, že mu jeho způsob života vyhovuje, přestože si neustále stěžuje.

Agnes Claudel má 16 let, je studentkou prvního ročníku Aramis High School, prestižní akademii v hlavním městě, a má 158 cm. Elegantní a jemná dívka s krásnými dlouhými blonďatými vlasy a chladnýma očima, ze kterýma se skrývá velká vůle. Ve škole dobrovolně absolvuje kurz sebeobrany a je také členkou studentské rady. Při práci po boku svých blízkých přátel se vždy snaží oddělit od sebe osobní a pracovní záležitosti.

Feri Al-Fayed má pouze 13 let, ale už teď patří mezi Kurgha vojáky, vysoká je 150 cm. Dívka s tmavším odstínem pleti, krátkými vlasy a drobnou postavou, která je ale také mladou členkou vysoce postaveného jaegerského sboru Kurgha Soldiers. V dětství prošla těžkým bojovým výcvikem a v bitvě ukazuje svou zuřivost, ale jako mladá dívka, která nežila ve velkém městě, často ukazuje svou dětskou stránku a nadšení z drobností každodenního života.

Devatenáctiletý Aaron Wei není příslušníkem žádného spolku. Je 175 cm vysoký playboy, který se ve velké východní části republiky proslavil jako záletník. A také jako vůdce rebelující mládeže. I když je mistrem meče a rozdávání ran pěstmi ve stylu Moon Flower, přitahuje pozornost spíše jinými výkony, jako je vydělávání hromady peněz v kasinu a prezentace tance s meči v divadle na východu země v ženské roli. Díky svému extravagantnímu chování je také přezdíván jako Prodigy anebo Mladý císař Luo Zhou.

To jsou prozatím všichni známí aktéři hry, ale předpokládá se, že budou oznámeny nejméně další čtyři postavy ve věku 20, 15, 22 a 69 let.

Hra The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki je zasazena do Calvardské republiky, nacházející se na středozápadě Zemurie a kterou obývá jeden z největších národů na kontinentu. Původně šlo o monarchii, ale ta se po revoluci, která proběhla před sto lety, stala demokratickou republikou.

Po mnoha letech krvavé války o Crossbell, který se nachází mezi Calvardskou republikou a říší Erebonia v Západní Zemurii, získal i Crossbell samostatnost a stal se autonomním státem. A ačkoli již Calvard nebere žádné finanční prostředky od ostatních států, přinesly mu obrovské reparace Říše nebývalý ekonomický rozmach, který nadále roste. Díky tomu jde o ekonomicky silný stát s velkou vojenskou základnou.

Hlavní městem Republiky Calvard je Edith a jde také o největší metropoli na kontinentu. Kromě kanceláře prezidenta a sálu Republiky má na svých pozemcích prestižní střední školu, divadla a kina. Vývojem nedotčené zůstává pouze staré město a obchodní čtvrť. Jakožto přední supervelmoc kontinentu, jezdí po ulicích Edithu různé vozy a třeba semafory zde byly zavedeny daleko dříve, než v jiných zemích. Je to také první město na kontinentu, které místo tramvajové sítě vybudovalo systém metra.

Velký vliv na chod města mají Spriggani, kteří vznikli v Calvardské republice díky ekonomickému rozmachu. Někdy fungují jako detektivové, jindy jako vyjednavači anebo jako lovci odměn a jsou připraveni vzít jakoukoli práci od jakéhokoli klienta.

Hra The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki nabídne vylepšený bitevní systém AT (Action Time) ve stylu velení a udílení rozkazů. Tento systém dovoluje plynule přecházet z akčních bitev v prostředí do bitev ve stylu udílení rozkazů, takže bitvy budou ještě rychlejší a strategičtější.

Základní bitevní systém funguje tak, že když objevíte nepřítele, můžete rovnou zahájit bitvu (nebo se ji můžete také vyhnout). Během akční bitvy můžete přejít nasazením bojového orbmentu Xipha do velitelského/příkazového stylu bitvy (nebo se vrátit se zpět k jejímu akčnímu pojetí).

Při souboji pak můžete provádět různé akce, včetně kombo útoků a silných útoků na zacílené nepřátele, a pokud jste ve skupině s dalším členem, můžete mezi nimi volně přepínat i uprostřed bitvy. V příkazových bitvách postupujete výběrem příkazů, jako jsou Standard Attack, Craft, Arts a Items, tak jak tomu bylo dosud. Navíc můžete za pomocí orbu Xipha získat dočasnou podporu, a pokud je poblíž nějaký člen skupiny, můžete aktivovat další útoky nebo další efekty, jako je třeba sdílení artu toho druhého.

Průlet hlavním městem Edith

Bojový systém

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít v roce 2021 na prozatím neohlášených platformách.


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Teď budu upřímný a možná tím i někoho naštvu, ale mne první Monster Hunter Stories bavil a dokonce se mi chce říct, že víc než klasická původní série. 9. července vyjde celosvětově její pokračování v podobě hry Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin a v prodeji bude pro Switch a přes Steam pro PC. Capcom PC verzi oznámil nově během online akce Monster Hunter Digital Event.

Kromě standardní edice bude v prodeji také Deluxe Edition, která obsahuje základní hru, oblečení Kuan Coat pro Enu, Razewing Armor Alpha a Razewing Armor Beta pro hráče, účes Spiky Nergal pro hráče, kostýmy Pukei-Pukei a Nergigante Costume pro Navirou a sady nálepek Adventure Buddies 2 a 3.

Za předobjednávky obou edic pak dostanete oblečení Kamura Maiden pro Enu. A hráči, kteří mají uložená data z dema Monster Hunter Rise, získají brnění Kamura Garb.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Hra Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin je jedinečným mixem série Monster Hunter a her typu Pokémon. Milovníkům RPG žánru chce zprostředkovat unikátní zážitek s bohatým příběhem, kouzelnými postavami, náročnými úkoly a setkání se známými monstry ze série.

Ve hře se ujmete role mladého Monster Ridera, který umí využít Kinship Stone a vytvořit si s monstry silné pouto posléze vylepšovat jejich dovednosti a prohlubovat vztahy. Příběh hry začíná velkým zmizením Rathalosů, ke kterému dochází po celém známém světě. Navíc hned na začátku příběhu potkáte wyverianskou dívku, která znala vašeho dědečka. Té bylo svěřeno vejce, ale neví, co v něm je. Osud celého světa visí na vlásku a samozřejmě na vás.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin můžete již nyní předobjednávat v našem obchodě Xzone.cz.


Granblue Fantasy: Versus

Cygames a Arc System Works přidají koncem dubna do bojovky Granblue Fantasy: Versus další stahovatelnou postavu jménem Eustace (dabing Kazuya Nakai). Eustace je bojovník na střední vzdálenost, který dokáže na své protivníky vyvíjen neustálý tlak prostřednictvím různých útočných metod. Používá nože, granáty a bleskovou zbraň Flamek Thunder, ale součástí jeho univerzálního arzenálu je toho víc.

Společnost Cygames také oznámila, že začátkem dubna akce Battle Pass Part 3, která přidává další odměny včetně barev pro postavy a skiny zbraní. V Japonsku je v prodeji za 800 jenů (asi za 190Kč) prémiová verze Battle Pass Part 3, za kterou dostanete navíc exkluzivního lobby avatara Colossus Magna a také Proto Bahamuta, který je součástí i bezplatné verze.

Granblue Fantasy: Versus je nyní celosvětově k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


Samurai Warriors 5

Nejdříve to vypadalo, že Koei Tecmo bude tento týden na nové informace ohledně chystané musou hry Samurai Warriors 5 od Omega Force velmi skoupé a že pouze potvrdí nové hratelné postavy (Nagamasu Azai, Oichi, Tadakatsu Honda a Toshiie Maeda) a ukáže jejich artworky. Nakonec byl ale tento týden i na páté samuraje celkem plodný.

Příběh se odehrává v období Sengoku, během kterého se v celém Japonsku začala měnit podstata společenského řádu. Po celé toto období také stále probíhaly válečné konflikty a také se v Japonsku objevuje několik vlivných osobností, které se snaží v těchto bouřlivých dobách vládnout.

Mezi těmito postavami vyčníval daimjó (titul pro člena vysoké šlechty) Yoshimoto Imagawa, který vyslal své jednotky, aby jako rukojmího doprovodili menšího daimjó sousedního národa Ieyasu Tokugawu. Většina vlivných osobností nad touto situací pouze debatovala, jen Nobunaga Oda ji přímo sledoval. Začátek příběhu hry Samurai Warriors 5 tak začíná útokem Nobunagy a jeho přítele z dětství Toshiie Maedou na armádu Imagawy a pokusem o záchranu Ieyasuy.

Ve hře budete používat několik schopností. Tou základní je Hyper Attack, při kterém můžete při útočení rovnou překonávat i velkou vzdálenost. Protože vám tento útok dovolí seskupit nepřátele na jedno místo a lze jej spojit se standardním útokem, funguje Hyper Attack jako výchozí akce u jakoukoli bitvy.

Na něj lze navázat použitím Ultimate Skills, což jsou neuvěřitelně silné akce, které lze používat během bitvy tak dlouho, dokud se vám nespotřebuje celý měřák těchto skillů. Můžete se předvybavit současně až čtyřmi typy Ultimate Skills, protože se jejich účinnost liší podle síly útoku, dosahu efektu útoku a typu nepřítele. Je důležité používat správnou kombinaci Skillů pro daný typ bojiště, nebo na vašich osobních preferencích.

Puls jepak jeden z Ultimate Skillů, vhodný pro vytváření komb. Můžete propojit Pulse Ultimate Skills a Musou Attacky a propojit třeba standardních útoky a Power Attacky s Pulse Ultimate Skilly.

Mezi potvrzenými hratelnými charaktery jsou Nagamasa Azai (dabing Hiroshi Kamiya). je to spravedlivý a odvážný mladý damijó, který je přes své mládí hlavou rodiny a má silný smysl pro odpovědnost a jeho poddaní a spojenci mu důvěřují. Toshiie Maeda (dabing Katsuyuki Konishi) je trochu nemotorný, je také velmi starostlivý a vášnivý. Je také přítelem svého pána Nobunagy, ale protože jsou velmi mladí, často dělali různé výtržnosti. Díky své statečnosti je známý také jako Mighty Spear Mataza.

Oichi (dabing Ai Maeda) je Nobunagova mladší sestra. Vypadá nevinně, ale je srdečná a silná, což lze od dcery rodiny válečníků očekávat. Nesnáší to, že žije v problematickém období a že jsou důležité životní problémy řešeny hrubou silou. I když si svého bratra Nobunagy váží, unavují ji jeho ukvapené činy. Tadakatsu Honda (dabing Chikahiro Kobayashi) je Ieyasuův přítel a také jeho pravá ruka. Ve srovnání s Ieyasuem je poměrně divoký a horkokrevný a často provádí pro povzbuzení a podporu Ieyasuy rázné činy.

 

Koei Tecmo ještě společně s Omega Force připravují na 24. března na 21:00 JST live stream Samurai Warriors 5, který budete moci sledovat na YouTube.

Live stream nabídne první ukázku hraní, včetně přiblížení příběh hry a následný vývoj akce. Dále oznámení nových hratelných postav a ukázku limitovaných edic Treasure Box a Ikkitousen Box, které ale mají vyjít pouze v Japonsku. Mezi přednášejícími a diskutujícími budou Eiji Takemoto (dabér Katsuie Shibaty), hostem bude Ryouta Oosaka (dabér Tokugawa Ieyasu) a producent hry Hisashi Koinuma.

Samurai Warriors 5 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června. Následovat má 27. července celosvětové vydání PC verze přes Steam a pro PlayStation 4, Xbox One a Switch na západě.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Dnešní trojice postav ze hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed od Acquire jsou Jun Anekouji, Rei Anekouji a Yuu Abeno.

Jun Anekouji (dabing Masahiro Okazaki) je majitel kavárny v zadní uličce v Akihabaře. Je svalnatý a dobře stavěný, má přísnou tvář, ale je zdánlivě mírný. Rei Anekouji (dabing Risa Hayamizu) je tajemnou ženou, kterou vždy doprovází Shadow Souls. Vypadá jako by ji bylo kolem 20 let, ale její skutečný věk není znám. Yuu Abeno (dabing Tetsuya Kakihara) je vysoký a štíhlý punkový rocker se zářivě bílou kůží. Také vypadá na 20 let, ale protože jde o jednu z Shadow Souls, může být jeho věk zavádějící. Zdá se, že je starším bratrem Rui Fumizukiho.

Jun Anekouji

Rei Anekouji

Yuu Abeno

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května a na západě pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


SaGa Frontier Remastered

Square Enix spustil předobjednávky klasické RPG adventury od studia Experience. Od pátku tak můžete dopředu koupit PlayStation 4, Switch a PC verzi (přes Steam) hry SaGa Frontier Remastered, která je obohacena o novou úžasnou grafiku, nové eventy a featury.

SaGa Frontier Remastered vychází 15. dubna.


Dragon Ball

Bandai Namco oznámilo vydání další hratelné postavy pro hru Dragon Ball FighterZ od Arc System Works. Gogeta (SS4) vyjde 12. března a majitelé FighterZ Passu 3 k ní budou mít přístup o dva dny dříve.

Dragon Ball FighterZ je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Ball Xenoverse 2

18. března vyjde pro hru Dragon Ball Xenoverse 2 balíček dalšího obsahu ke stažení v podobě Legendary Packu 1. Bandai Namco a vývojáři ze studia Dimps již ale oznámili, že koncem roku bude následovat Legendary Pack 2. Legendary Pack 1 obsahuje nové hratelné postavy Pikkon a Toppo (God of Destruction).

Dragon Ball Z: Kakarot je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


The King of Fighters XV

Další dívčí hratelnou postavou v bojovce The King of Fighters XV má být Yuri Sakazaki, kterou dabuje Ai Kakuma.

Vyjít má The King of Fighters XV v letošním roce 2021 pro doposud neohlášené platformy.


Maglam Lord

D3 Publisher vypustil nový trailer ke hře Maglam Lord od studia Felistella. Po několika týdnech představování postav jde celkově o třetí oficiální trailer k tomuto akčnímu RPG.

Maglam Lord se odehrává ve světě, kde spolu bohové a démoni donekonečna bojují o nadvládu nad ostatními. Jedním z bojovníků je i démonický pán mečů Killrizark, který dokáže bez milosti mrzačit a ničit i takové bytosti, jako jsou bohové a ostatní démoni. Proto se spolu obě strany domluvily a tohoto společného "nepřítele světa" se rozhodly eliminovat.

Nakonec byl Pán mečů obklopen aliancí bohů a démonů a byl mocnou pěstí nejvyššího boha světla Granginiona zapečetěn. Díky oddanosti svého věrného spojence démonického pána železa Balgackyna se mu ale nakonec podařilo uniknout do bezpečí. Oba dva ale unaveni upadli do dlouhého spánku, aby znovu nabrali ztracenou sílu.

Čas plynul a pán mečů se probudil, jenže jeho síla se nevrátila. Aby zase byl své schopnosti, musí sníst všechny duše které má na dosah aby se rychle a úplně zotavil.

Studio Felistella pro nás připravuje nové akční JRPG, ve kterém budete získávat na síle díky rychlým akčním pasážím a zároveň budovat vztahy s okolními postavami. Budete upgradovat své zbraně a výbavu, ale zároveň musíte zajistit přežití svého druhu. Existence démonů je totiž silně ohrožena a tak se na vás najít si družku a zajistit přežití.

Nakonec ale D3 Publisher jeden trailer s herním charaktrem vypustil. Jde o Satius, kterou dabuje Atsumi Tanezaki.

Maglam Lord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


The Caligula Effect 2

Jedna společnost nás přestala zahlcovat trailery s jednotlivými postavami hry, ale třeba vydavatel FuRyu a vývojáři ze studia Historia v tom dále pokračují. Nový hudební trailer ke hře The Caligula Effect 2 nás seznámí s dalšími Obbligato hudebníky.

MU-kun

Autorem jeho hudby je Police Piccadilly.

#QP

Autorem její hudby je Kairiki Bear.

Caligula Effect 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června a koncem roku také v Severní Americe a v Evropě.


13 Sentinels: Aegis Rim

V listopadu roku 2019 vydal Atlus hru 13 Sentinels: Aegis Rim od vývojářů z Vanillaware a té se celosvětově do dnešní doby podařilo vyskladnit a prodat digitálních kopií v množství přes 400 000 kusů. Což je u takovéto hry velmi pěkný úspěch.

Tato 2D side-scrolling adventura navíc získala na 24th Japan Media Arts Festivalu ocenění Jury Selection v sekci Entertainment Division.


Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen

Compile Heart spolupracuje s vývojáři z Tamsoftu na několika videoherních sériích, třeba na Neptunii. Začátkem týdne znovu ohlásili "Nepnep ninja válečné akční RPG" Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen. Pro PlayStation 4 vyjde v Japonsku ještě v letošním roce.

Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen v sobě spojuje postavy série Senran Kagura a Neptunia do jednoho dream teamu a přidává jednu úplně novou postavu jménem Yuuki (dabing Miku Itou).

Ve hře Game Ninja World se shromažďují ninjové z celého světa. Jenže tento boj o kontrolu nad zemí se zvrtne a jak se neustále zintenzivňuje mezi feudálními vládci každé země, začnou se rozpory objevovat i mezi dvěma předními školami ninjů. Konbaryuu ovládla ninjutsu díky Technice velení a škola Hakobaryuu zase ovládla umění ninjutsu prostřednictvím Techniky akce.

Oba tábory spolu bojovaly o nadvládu, když na ně náhle zaútočila záhadná armáda ninja strojů, která používá Techniku ​​střelby. Ninja armáda strojů během chvilky převzala kontrolu nad bojem a její vůdce You Geima světu oznámil aby o nejlepší škole ninjů rozhodla hra Super NINJA Wars.

Další podrobnosti o hře budou oznámeny v dubnovém vydání Weekly Famitsu, které vyjde 8. dubna. Níže se můžete podívat na debutový trailer a první záběry z hraní. Oficiální stránky hry najdete zde.

Gameplay

  • v čase od 2:30:59 do 2:32:10 - trailer
  • v čase od 2:37:59 do 2:38:40 - gameplay
  • v čase od 2:43:06 do 2:43:47 - komentář Miku Itou (dabérka Yuuki)

Black Witchcraft

O akčním gotickém hororovém RPG Black Witchcraft, vycházejícím z díla Edgara Allana Poea, jsme již delší dobu neslyšeli. V dubnu tohoto roku bude hra konečně vydána přes Steam pro PC a vývojář Seokho Lee ze studia QuattroGear potvrdil, že hra bude podporovat angličtinu, japonštinu, čínštinu a samozřejmě korejštinu. Black Witchcraft se plánuje také pro PlayStation 4, Xbox One a Switch, ale datum vydání těchto verzí ještě neznáme.

Hra sleduje osudy posledních lovců čarodějnic z Domu Usherů. V domě byla zapečetěna mocná čarodějnice Lenore s tím, že se již nikdy nedostane ven. Poslední hlava rodiny Usherů, Roderick, zešílel, když podlehl Lenořině moci. Díky tomu neměl slitování s nikým ani s ničím, co by mu stálo v cestě. Dokonce ani se svou malou sestrou Madeline Usherovou. Pod vedením Havrana, který chtěl pomoci zastavit Roderickovo šílenství, se chystala postavit svému konci a byla zavedena k Velké čarodějnici Ligeie, legendární čarodějnici, která vládla mocí Černého čarodějnictví (Black Witchcraft).

Ve hře Black Witchcraft se stanete Ligeiou a vydáte se na výpravné dobrodružství. Legendární čarodějnice se probudila z dlouhého spánku a nyní je připravena pozabíjet démonickou mocí Dullahanem, zabít své nepřátele.

Vy jste jediní, kdo může proniknout do prokletého Domu střeženého démony, které Roderick povolal. Musíte ukončit šílenství Rodericka Ushera a zabránit vzkříšení Lenory.


Little Witch Nobeta

A máme tady i nový trailer na 3D akční střílečku Little Witch Nobeta od vydavatelele Simon Creative a vývojářů z Pupuya Games. Jde o ukázku posunu vývoje hry, zaměřující se na některé nové dovednosti a nepřátele.

Trailer je také v japonštině a čínštině.

Jak již bylo dříve oznámeno, hra je v současné době na Steamu v Early Accessu a s novými aktualizacemi budou do hry přidány ještě tři stage, více než 15 nových nepřátel, tři bossové, dva herní systémy a dabing protagonistů a bossů, a to až do vydání plné v dubnu 2022. V plánu je také verze pro PlayStation a Switch.


Caravan Stories

Switch verze free-to-play mobilního fantasy RPG Caravan Stories vyjde v Japonsku 18. března. Vývojáři z Aimingu oznámili, že hra využívá cloudový systém, který umožňuje vytvořit a užívat si hraní s "krásnou grafikou" bez nutnosti stahování velkého množství dat. Tedy pokud je Switch zapojen do stabilního online prostředí.

Caravan Stories je v současné době k dispozici pro PlayStation 4, PC, iOS a Android v Japonsku a pro PlayStation 4 v Severní Americe. Na rozdíl od PlayStation verze ale nebude mít Switch verze podporu více jazykových možností a bude pouze v japonštině. Verze pro PlayStation 4 podporuje také angličtinu a čínštinu a níže se můžete podívat na launch trailer PS4 verze.

Caravan Stories je zasazena do obrovského otevřeného světa Iyarru. Vyberte si z jednu ze šesti hratelných ras a budete pracovat na vytváření vztahů tím, že zkrotíte příšery a spřátelíte se s postavami, které nejsou živými hráči. Pro boj hráče proti nepříteli a také proti ostatním hráčům, lze získat téměř 300 spojenců.

Vaší základnou bude Caravan, podivné létající vozidlo, sloužící i jako centrum pokroku a vývoje. Hráči si mohou přizpůsobit vzhled Caravanu, portupně odemknout výrobu zbraní a brnění, vytvářet generátory zdrojů a poskytovat v boji zálohy nebo podporu svými děly.


MazM: The Phantom of the Opera

25. března vyjde mysteriozní adventura MazM: The Phantom of the Opera od korejského tvůrce Growing Seeds ve verzi pro Switch a přes Steam pro PC. Předobjednávky na Nintendo eShopu jsou aktuálně se slevou 20%. Hra bude podporovat angličtinu, španělštinu, ruštinu, korejštinu, japonštinu a čínštinu (zjednodušenou a tradiční).

MazM: The Phantom of the Opera se odehrává desítky let, konkrétně v roce 1910, po skandálu s Fantomem opery, který v roce 1880 otřásl pařížskou operou. Toto místo navštíví soukromý detektiv, aby lokalitu prozkoumal a odhalil pravdu o Fantomovi.

Vaše vyšetřování se bude upírat na hledání lidí, kteří byli tehdy na místě a budete následně budete poslouchat jejich příběhy. Budete ale také cestovat zpět v čase do roku 1880 a zažijete skandál z pohledu očí tehdy přítomných lidí.


Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth

27. března ukončuje hra Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth od vývojářů ze studií Why So Serious? a Team Ladybug na Steamu Early Acess a vychází v plné verzi. Její vydavatel, společnost Playism, oznámil, že i když bude hra při jejím plném spuštění stát 19,99 dolarů, lze stále koupit Early Access verzi za 12,99 dolarů nebo 8,63 euro a ta již obsahuje přístup k plné verzi.


Dungeon & Gravestone

Roguelike dungeon RPG Dungeon & Gravestone ze studia BQM (BlockQuest Maker), vyjde 23. dubna digitálně pro PlayStation 4, Xbox One a Switch za 2 530 jenů.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dungeon & Gravestone je roguelike RPG, ve kterém budete znovu a znovu umírat. Generované dungeony jsou plné nastražených pastí a složitých hlavolamů. Svůj život dáte v sázku ve více než 500 úkolech, při sbírání zbraní a předmětů a dokonce i při rybolovu. Dokážete porazit bezprecedentní automatický algoritmus generování dungeonů a nakonec zjistěte, co leží za hlubokým dungeonem?


Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean FHD Edition

Sting vydal debutový trailer ke hře Gloria Union: Twin Fates in Blue Ocean FHD Edition, která má v Japonsku vyjít 18. března pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda a také pro iOS a Android.


Paradigm Paradox

Paradigm Paradox má v Japonsku vyjít pro Switch 27. května a Idea Factory vydali k tomuto otome vizuálnímu románu debutový trailer. V prodeji bude také limitovaná edice s bonusovým bookletem a s drama CD Seishun ★ Play Games.

Paradigm Paradox je zasazen do roku 25XX, kdy již může lidstvo žít pouze v izolovaných koloniích a hrdinkou je studentka akademie, znuděná každodenním životem, kdy den co den poslouchá informace o „Hrdinech“ a „Škůdcích“, o nepříteli lidstva nebo o dobře vypadajících chlapcích z akademie.

Jednou v noci ale hlavní hrdinka vyklouzla z ložnice a padla na jednoho ze Škůdců, napadajícího kolonie lidí, ale naštěstí se objevily čtyři dívky, které na porážku Škůdce použily zázračné schopnostmi. Po této události se hlavní hrdinka rozhodla pracovat jako neohrožený bojovník a vede rušný život jako student a také jako bojovník za spravedlnost.


Ken ga Kimi for S

Společnost Rejet vydá v Japonsku 24. června otome vizuální román Ken ga Kimi pro S pro Switch. tato Switch verze bude obsahovat také hru Ken ga Kimi pro V a Ken ga Kimi: Momoyo Tsuzuri, které vyšly původně v březnu 2015 a prosinci 2016 pro PS Vitu. Ken ga Kimi pro S nabídne nový úvodní film s ústřední skladbou Yokan, kterou nazpívaly herní postavy Tsuzuramaru (dabing Yuuki Ono) a Kei (dabing KENN).

Hlavní hrdinkou hry je Kayo, žijící v období Edo, která byla požádána princeznou Sunpu Castellan, aby zaujala místo po jejím boku. Kayo vyráží na cestu z oblasti Tokaido se šesti samuraji jako osobními strážci do Sunpu, ale zastaví ji za použití ničivých sil jeden youkai. Pozvání se pak ukáže být zástěrkou pro odporný rituál.


Scandal In The Spotlight

Další otome vizuální román již vyjde na západě. Jde o Scandal In The Spotlight od studia Voltage, který vyjde na Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 25. března.

Hlavním motivem románu je nejlepší chlapecká skupina Revance. Vy se jednou v noci zúčastníte jejich party po koncertu a dostanete od kluků z kapely pozvání. Jejich textař totiž zmizel a oni chtějí, abyste zaplnili jeho místo. Začnete tak nový život s těmito zpěváky a taky začnete klamat miliony fanoušků skupiny Revance.


Survival Quiz CITY

Bandai Namco Studios ohlásili "akční kvízovou survival hru pro více hráčů" Survival Quiz CITY, která na PC dorazí přes Steam v letošním roce. Vydavatelská společnost Phoenixx ale ještě před vydáním hry spustí testování hry, aby vyladili herní systémy a hru vybalancovali, případně otestovali zatížení serveru a zajistili od hráčů zpětnou vazbu.

Survival Quiz CITY je multiplayerová kvízová akční survival hra, kde vám pro přežití budou stačit jen vaše znalosti a dovednosti. Hráči odpovídají na otázky a rozdělují se do dvou skupin: vítězové (správné odpovědi) a poražení (nesprávné odpovědi). Bojovat budete jako tým a pokud vyhrajete každé kolo, přežijte.

Po zodpovězení prvního kvízu budete rozděleni do dvou skupin: ti se správnými odpověďmi a ti s nesprávnými odpověďmi. Pokud odpovíte nesprávně, budete muset šílenou rychlostí proběhnout přes překážkovou dráhu plnou jam, kyvadel, nestabilních plošin a to ještě při útoku druhého týmu. Pokud se dostanete do cíle, budete odměněni ingame měnou pro vylepšení svého avatara do dalšího kola.

Ti, kteří na kvíz odpoví správně, budou mít přístup ke zbraních, se kterými se budou pokoušet zastavit poražené. Peníze budete vydělávat srážením hráčů na dráze, jejich zpomalováním, prostě čímkoli, abyste je drželo dál od jich odměny. Na konci každého kola budou rozděleny mince, které lze použít k nákupu nových zbraní a schopností.

Hra nabídna dva režimy, Survival, kde vyhrává poslední přeživší, a Bounty Hunters, kde vyhrává hráč s největším počtem mincí na konci posledního kola.


Typing Quest

Společnost SENA Networks připravuje pro Switch speciální vzdělávací hru Typing Quest, která v Japonsku vyjde 22. dubna za 4 378 jenů. Za 10 934 jenů bude k dispozici Starter Set obsahující USB klávesnici HORI a USB hub stojan.

Podle nových vzdělávacích pokynů se programování stalo začátkem roku 2020 na základní škole povinným předmětem (u nás mají třeba děti psaní na klávesnici povinné na víceletých gymnáziích od primy). A i když se výuka soustředí na psaní na klávesnici, je psaní na stroji ekvivalentem psaní perem v první třídě.

Příběh hry Typing Quest se soustředí na magická stvoření Shiro a Kuro, žijící v kouzelném světě. Jednoho dne promění Kuro zlomyslně pomocí magie všechny tvory v obrazy. Shiro se snaží pomocí magie obnovit svět, ale nemůže to udělat sám, takže vás požádá o pomoc.

Hrát můžete v singleplayeru ve Story Modu a pomocí svých dovedností porážet nepřátele. Na konci každé lokace na vás čekají bossové. Battle Mode lze hrát lokálně nebo online a využijete v něm schopnosti, získané ve Story Modu. Denně pak budou do hry přidávány nové úkoly, abyste se nenudili.


Beat Arena

Konami připravuje hudební hru Beat Arena, určenou pro Oculus Quest a Oculus Quest 2. V Japonsku a Asii se začne prodávat za 2990 jenů od 12. března s podporou angličtiny a japonštiny.

Ve hře si vytvoříte vlastního avatara a budete moci hrát písničky ze série Bemani. Na výběr budou bicí, kytara, klávesy a basová kytara. Samotné hraní můžete sdílet se svými přáteli a praktycky kdykoli si zajamovat. Pokud budete někoho při hraní pouze sledovat, můžete jam session sledovat z různých úhlů v režimu Live Camera, Performer Mode a dalších. Zároveň půjde zapnout nebo vypnout texty skladeb a pak si vše pustit v režimu Replay. Celý seznam skladeb najdete zde.


Hatsune Miku: Project Diva Future Tone DX

Společnost Sega oznámila, že celkové počty vyskladněných a digitálních kopií hry Hatsune Miku: DIVA Diva Future Tone (včetně Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone DX) přesáhly celosvětově množství 550 000 jednotek. Prodej digitálního vydání Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone je ale sporný, protože jde o celkovým prodejem add-onů Future Sound a Colorful Tone, plná základní hra je zdarma.

Přehled novinek z Japonska 10. týdne

Na oslavu milníku prodeje byl 9. březen ohlášen jako "Miku Day" a cena Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone DX se v japonském PlayStation Store změnila na 3 900 jenů (asi 800 Kč). Vzhledem k tomu, že Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone DX obsahuje jak Future Sound tak i Colorful Tone, které dříve stály 3 900 jenů každý, se již tyto dva doplňky nebudou prodávat samostatně.


Falcom

Společnost Falcom letos slaví jedno významné výročí a proto ohlásila spuštění oficiálního uměleckého projektu Falcom 40th Anniversary Illustration Contest, určeného pro fanoušky Falcomu. Od podobné akce, které se jmenovala The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II Illustration Contest, již uběhlo pět let. Nový projekt potrvá do 6. června.

Umělecká díla fanoušků mohou být posílána do tří kategorií: Ilustrace, Čtyřpanelové komiksy a Kreativní. Do poslední kategorie může být zasláno prakticky cokoli od cosplayů, přes nazdobená auta, tangerine art atd.

Prezident Falcomu Toshihiro Kondo vybere spolu se svými zaměstnanci vítězná díla a výherci získají mimo jiné cenu v podobě oficiální ilustrace, vytvořené ke 40. výročí Falcomu. Jeden vítěz v každé kategorii pak získá velkou cenu v podobě originálního polštáře a originální hrneček a další čtyři vítězové z každé kategorie ještě získají originální hrneček.

Jen doplňujeme, že společnost Falcom byla založena v Tachikawě v Tokiu v březnu roku 1981.

Tím to ale ještě dnes nekončí. Falcom totiž ohlásil ový anime projekt The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel TV, který se začne vysílat v roce 2022.

Původní příběh líčil v sérii čtyř her dobrodružství protagonisty Reana Schwarzera a jeho společníků, odehrávající se ve světě obrovského vojenského národa Erebonia. Ale anime série sice bude příběhově vycházet z originálu, ale bude zasazeno do západní části kontinentu Zemurian.

Přehled novinek z Japonska 10. týdne

Televizní anime projekt je globálním projektem čtyř společností: UserJoy Technology (hlavní herní společnost, která vydává produkty Falcomu na Tchaj-wanu a v asijských zemích), Funimation Global Group (globální distributor anime), SYOU (tvůrci obsahu) a NADA Holdings (společnost pro plánování tvorby anime). Další podrobnosti ještě nebyly oznámeny.


Steins;Gate

Na oficiální Twitter účetu Science Adventure seobjevil nový tweet, který upozorňuje na potenciální oznámení nové hry, ke kterému dojde 17. března.

Tweet doslova zní: "Divergence světových linií 0,210317%. Příběh bude reprodukován. #SteinsGate"

Těšíte se?


The Idolmaster: Starlit Season

Bandai Namco se společně s ILCA rozhodli odložit vydání hry The Idolmaster: Starlit Season v Japonsku z původně plánovaného 27. května na 14. října. K dispozici pak bude pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC.

Důvodem téměř pětiměsíčního odkladu je klasické "další vylepšení kvality. Ve zprávě na oficiálních stránkách série The Idolmaster uvedl producent Hayato Kutaragi že: "Jsme nadšeni z toho, že můžeme prostřednictvím nejnovějšího dílu série The Idolmaster přinést fanouškům okouzlující producentský zážitek, ale objem hry je obrovský a my jsme se rozhodli, že potřebujeme ještě několik měsíců, abychom hru dodali v perfektním stavu."


Chystané akce

Phantasy Star Online 2: New Genesis

Sega připravuje na 18. března na 21:00 JST live stream Phantasy Star Online 2: New Genesis Prologue 2, který půjde sledovat na YouTube. A samozřejmě můžeme čekat nejnovější informace o hře Phantasy Star Online 2: New Genesis. Mezi přednášejícími bude jako hlavní komentátor komik Yuki Iwai, jeho asistentkou bude Mizuho Habu (Sakurazaka46 idol) a povrzen je Hiro Arai ze Segy.

Phantasy Star Online 2: New Genesis má v Severní Americe vyjít v letošním roce pro Xbox Series, Xbox One a pro PC a v Japonsku pro PlayStation 4, PC a cloud (Switch a PC).

Tales of Festival 2021

Tales of Festival 2021, pořádaný společností Bandai Namco, proběhne v době od 20. do 21. listopadu v tokijském Garden Theatre. Oficiální web s dalšími podrobnostmi se otevře 8. března.

Granblue Fantasy Fes 2021

Společnost Cygames bude i letošním roce pořádat akci Granblue Fantasy Fes. Cygames sice oznámili, že se bude konat, ale termín zatím neznáme, ale Granblue Fantasy Fes se obvykle koná někdy v prosinci, takže máme ještě chvíli čas. Podrobnosti, jako je třeba i formát (jestli bude online nebo za účasti lidí), budou oznámeny až na základě aktuálního stavu pandemie Covid-19.


Tento týden vyšlo

Vůči minulému týdnu je tento na nové tituly poněkud chudý, ale to neznamená, že se není na co těšit. tedy pokud žijete v Japonsku. Vychází totiž třeba A-Train All Aboard! Tourism pro Switch anebo Crash Bandicoot 4: It's About Time pro PlayStation 5, Xbox Series a Switch.

Fyzicky i digitálně

  • A-Train All Aboard! Tourism (Switch) – vychází s podporou angličtiny
  • Crash Bandicoot 4: It’s About Time (Switch) – vychází celosvětové

Digitálně

  • Apex Legends (Switch) – vychází celosvětové
  • Bishoujo Battle Cyber Panic! (PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • Bloody Bunny: The Game (Switch) – vychází celosvětové
  • Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS5, Xbox Series) – vychází celosvětové
  • Doug Hates His Job (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Forza Horizon 4 (PC [Steam]) – vychází celosvětové
  • Gensou Skydrift (PS4) – vychází celosvětové
  • NoReload Heroes Enhanced Edition (Switch) – vychází celosvětové
  • Spartan Fist (PS4, Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Tanky Tanks (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Top Gun Air Combat (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • The True (Switch) – k dispozici již celosvětově

Prodeje podle Famitsu

Za období od 1. do 7. března 2021.

Software

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 53 603 ks (celkem 476 387 ks)
  2. Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (Switch) – 33 677 ks (celkem 236 073 ks)
  3. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 31 760 ks (celkem 2 006 555 ks)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 20 197 ks (celkem 2 433 274 ks)
  5. Bravely Default II (Switch) – 19841 ks (celkem 112 902 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 14 684 ks (celkem 3 714 231 ks)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 12 052 ks (celkem 4 187 325 ks)
  8. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 11 731 ks (celkem 6 680 145 ks)
  9. Pokemon Sword/Shield (Switch) – 10 094 ks (celkem 3 990 761 ks)
  10. Minecraft (Switch) – 8 760 ks (celkem 1 843 633 ks)

Hardware

  1. Switch – 57 148 ks (celkem 15 276 702 ks)
  2. Switch Lite – 32 779 ks (celkem 3 379 435 ks)
  3. PlayStation 5 – 18 622 ks (celkem 375 345 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 887 ks (celkem 70 063 ks)
  5. PlayStation 4 – 3 131 ks (celkem 7 767 415 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 790 ks (celkem 1 157 505 ks)
  7. Xbox Series X – 543 ks (celkem 28 426 ks)
  8. Xbox Series S – 23 ks (celkem 7 657 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 14 ks (celkem 1 575 676 ks)

Nejkrásnější chrámy - 神田明神/Kanda Myoujin

Dnes budeme poktačovat v představování chrámů a svatyň a podíváme se na asi nejpopulárnější tokijský chrám, kterým je již více než 1 300 let svatostánek 神田明神. Tato svatyně je velice populární proto, že jde o opatrovníka šťastného rodinného života, pomáhá uspět v podnikání a při hledání partnera. Nás ale asi bude zajímat, že je v poslední době hodně vyhledávána pro ochranu dat v IT oborech. Svatyně se nachází asi 5 minut chůze od výjezdu Hijiribashi ze stanice Ochanomizu, konkrétně zde na adrese 2-16-2 Sotokanda, Chiyoda-ku, Tokyo.

Oficiální stránky svatyně jsou pouze v japonštině, tak nabízím ještě jeden anglický odkaz.

Zdroj: D3 Publisher, Koei Tecmo, Cygames, Arc System Works, Famitsu, Phoenixx, FuRyu, QuattroGear, Falcom, Sega, Acquire, SNK, Konami, Sega, Simon Creative, Growing Seeds, Rejet, Voltage, SENA, Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama