V multiplayeru Star Wars: Battlefrontu 2 budeme krást AT-AT a zachraňovat vězně
Star Wars: Battlefront 2 Novinka V multiplayeru Star Wars: Battlefrontu 2 budeme krást AT-AT a zachraňovat vězně

V multiplayeru Star Wars: Battlefrontu 2 budeme krást AT-AT a zachraňovat vězně

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Každý scénář módu Galactic Assault má svůj cíl. k dispozici jsou také bližší informace o ostatních herních módech a další novinky.

Reklama

Včera jsme se díky rozsáhlému videu dočkali několika nových detailů spojených s náplní Star Wars: Battlefrontu 2. Novinky však skrývá i oficiální web hry, který se zaměřuje především na popis a obsah multiplayeru.

Díky tomu mám k dispozici bližší informace o módu Galactic Assault, který je určen až pro 40 hráčů, přičemž nás zavede do 11 lokalit, v nichž budou hráči na jedné straně usilovat o splnění různých úkolů, zatímco hráči na druhé straně jim v tom samozřejmě budou bránit. To všechno se bude odehrávat bitvách, které mohou mít více fází.

Na planetě Naboo známé hlavně z prequelů budou droidi Separatistů chránit transport MTT, který míří ke královskému paláci města Theed. Na Kaminu se budou zase snažit o zničení klonovacího zařízení, aby Republika nemohla produkovat další klonované vojáky. Na plážích Kashyyyku naopak kloni a wookieeové chrání havarovaný křižník, na něž útočí síly Separatistů a jejich dvojice MTT.

Na úkoly je bohaté i období původní filmové trilogie. Ve městě Mos Eisley na Tatooinu se imperiální stormtroopeři pokusí o zničení povstaleckého U-Wingu v jednom z hangárů, zatímco na Yavinu IV je čeká útok na velký chrám. V něm se skrývá tajemství, které je klíčové pro přežití Povstalecké aliance. Na Hothu dojde na tradiční scénář, v němž povstalci brání svou základnu před útokem kráčejících kolosů AT-AT. Obě strany však mají k dispozici vzdušnou podporu, tedy X-Wingy, Y-Wingy, A-Wingy, spídry T-47 na straně Povstalců a TIE fightery, TIE bombery a TIE interceptory na straně Impéria.

Dost možná nejzajímavěji ale zní poslání na měsíci Endor, které spočívá ve snaze povstaleckých vojáků ukrást AT-AT a následně ho použít ke zničení imperiální základny. To by mohl být opravdu zábavný scénář. A pak je tu druhá Hvězda smrti, do jejíž útrob havaruje povstalecká korveta. Rebelové se tak musí probojovat k jiné lodi, s níž musí uniknout z paluby Hvězdy smrti dřív, než dojde k jejímu zničení. Zde nebude možné využívat vozidla, o to větší význam mají pěšáci, hrdinové a podpůrné jednotky.

Zbývá trojice map z éry nové filmové trilogie. Na Jakku uvěznili vojáci Prvního řádu příslušníky Odboje, kteří obdrželi důležité informace, v útrobách havarovaného hvězdného destruktoru. V prostředí planety Takodana pro změnu dojde na útok Prvního řádu na hrad Maz Kanaty, v němž čekají obránci z řad Odboje. Vše uzavírá základna Hvězdovrah (Starkiller Base). Zatímco ve vzduchu zuří bitva stíhaček, skupinka vojáků Odboje se vydává na povrch s odvážným záměrem zachránit vězně, a to dřív, než celá planeta vybouchne.

Tohle všechno nás ale opravdu čeká jen v módu Galactic Assault a na jeho 11 mapách. Díky oficiálnímu webu hry jsme se ale dozvěděli něco nového i o dalších módech, konkrétně o tom, kolik hráčů některé z nich podporují. Režim Heroes vs Villains, s nímž jste se mohli setkat už v předešlém díle, bude pro 8 hráčů. Na každé straně tak budou 4 hrdinové, přičemž se zdá, že narozdíl od Battlefrontu z roku 2015 tu nebudou pěšáci. Nový mód Strike, který se zaměřuje na pěchotní boj s různými úkoly, pak bude podporovat až 16 hráčů.

Web nabízí také zcela nové screenshoty, které najdete v této novince. I z nich jde vypozorovat, co nás v Battlefrontu 2 čeká. Obrázky nabízí první pořádný pohled na klonované vojáky první fáze nebo na Dartha Vadera. Také potvrzují, že se vrací již zmíněný U-Wing z filmu Rogue One: Star Wars Story, a že dorazí i transportní lodě Prvního řádu. Z informací o Galactic Conquestu navíc vyplývá, že v Mos Eisley bude možné používat spídr X-34, s nímž v úvodu filmu Nová naděje jezdí Luke Skywalker.

Aby toho nebylo málo, ve včerejším videu se mihnul Wookiee, jenž dost připomíná Chewbaccu. Někteří tvrdí, že jde o řadového wookieeského válečníka, který je jednou z posil, tedy silnější jednotka, za níž můžete hrát, když během zápasu nahromadíte dostatek bodů. Vše ale nasvědčuje tomu, že jde opravdu o Chewbaccu. Podoba je zkrátka příliš velká, nemluvě o tom, že se Wookie objeví v záběru zrovna ve chvíli, kdy se ve videu hovoří o hrdinech. S největší pravděpodobností je tedy Chewie dalším potvrzeným hrdinou, a tak zůstávají tajemstvím už jen 3 z celkých 14 postav.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama