V průběhu šesti týdnů od vydání se prodalo šest milionů kopií Zaklínače 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka V průběhu šesti týdnů od vydání se prodalo šest milionů kopií Zaklínače 3

V průběhu šesti týdnů od vydání se prodalo šest milionů kopií Zaklínače 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

32

CD Projekt RED se může radovat z dalších prodejních úspěchů, i když tvrdí, že takový úspěch je zároveň závazkem.

Reklama

Šéf studia CD Projekt RED Adam Badowski dnes k večeru zveřejnil otevřený dopis hráčům, ve kterém oznámil příznivý výsledek plynoucí z konference s akcionáři. V průběhu šesti týdnů od vydání se prodalo šest milionů kopií Zaklínače 3.

Badowski tradičně děkuje všem hráčům za přízeň a tvrdí, že takový úspěch je nejen důvod k radosti, ale také velká odpovědnost. Vývojáře prý čeká ještě dlouhá cesta a všechny ty pozitivní ohlasy berou také jako určitý závazek.

Zajímavé je také tvrzení, že kromě tvorby nového obsahu a opravám toho, co bylo potřeba opravit, se ve studiu tajně věnují tomu, jak ještě víc zlepšit RPG žánr. Těžko říct, co tim Badowski myslí, pravděpodobně to má ale něco společného s Cyberpunkem 2077 a dalším obsahem pro Zaklínače 3.

Tvůrce totiž opravdu čeká ještě dlouhá cesta s ohledem na to, co všechno oznámili. V říjnu a v průběhu příštího roku vyjde dvojice očekávaných datadisků, nedávno jsme se dočkali modovacích nástrojů, které se snad časem dočkají nějakého rozšíření, a dříve či později bychom se také měli dočkat verze Zaklínače 3 pro Mac, Linux a SteamOS. Tvůrci navíc nevyloučili věci jako možnou podporu DirectX 12.

V tuto chvíli je každopádně důležité, že Zaklínači 3 se prodejně daří. Očividně na tom nejsou vůbec špatně ani prodeje PC verze, na GoG.com/GoG Galaxy si hru aktivoval zhruba milion hráčů, na Steamu hru vlastní přibližně 750 tisíc hráčů. Skutečné prodeje PC verze ale mohou být vyšší s ohledem na to, že řada majitelů krabicových verzí si nejspíš hru neaktivovala ani na GoGu, protože to prostě není nutné.

Když už je každopádně řeč o dvou chystaných datadiscích, ve finanční zprávě se objevila dvojice obrázků, která chystaná rozšíření prozatím symbolizuje. Nutno podotknout, že obrázek datadisku O víně a krvi pochází z cinematic traileru A Night to Rememeber.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama