V Respawnu nepracují na Titanfall 3
Novinka V Respawnu nepracují na Titanfall 3

V Respawnu nepracují na Titanfall 3

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Válka pilotů a titánů musí počkat.

Reklama

Na konci minulého roku se objevily informace naznačující vývoj v pořadí třetího dílu ze série Titanfall. Vypovídali o tom slova předních lidí ze studia Respawn Entertainment a společnosti Electronic Arts. Nejprve na konci října Blake Jorgensen z EA řekl investorům, že si v nadcházejícím roce od Respawnu zahrajeme několik her. V té době jsme věděli pouze o akční adventuře Star Wars Jedi: Fallen Order a vypadalo to, že tou další je Titanfall 3. Domněnky přiživil inzerát hledající senior animátora, jenž se bude podílet na sérii Titanfall. Vše je ale jinak.

Respawn včera odhalili a zároveň vydali free-to-play battle royale akci Apex Legends a krátce na to promluvil hlavní producent Drew McCoy. V rozhovoru pro Eurogamer smetl spekulace o Titanfall 3 ze stolu a jasně řekl, že v současné době na pokračování války pilotů a titánů nepracují. Místo toho se soustředili právě na Apex Legends a zároveň dokončují Star Wars Jedi: Fallen Order, akční adventura ze světa Hvězdných válek má vyjít letos na podzim pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Je to zvláštní, Titanfall 2 je velmi dobrou a oblíbenou FPS hrou. Dalo by se říci, že se řadí mezi výrazné zástupce tohoto žánru u aktuální generace hardwaru. Potenciál ale dost narušila strategie Electronic Arts, která se nebála Titanfall 2 vydat koncem října a poslat ho do souboje s Call of Duty: Infinite Warfare, které dorazilo na trh o něco později. Navíc pár dnů po Titanfallu 2 se objevil Battlefield 1. To máme tři FPSka během pár týdnů, což negativně ovlivnilo prodeje hry od Respawnu. Naštěstí se ale Titanfall 2 postupně vzpamatoval, a i díky slevám si našel solidní základnu hráčů.

Zajímavá jsou další slova výkonného producenta. Dle něho neměla EA v Apex Legends prsty. Vytvořit battle royale akci ve světě Titanfallu byl nápad studia Respawn. Dokonce museli zástupci týmu přesvědčit vedení vydavatelské společnosti, aby jim umožnilo tuto hru vytvořit. Jak vidno, zatím se to vyplatilo. Apex Legends si během prvních hodin zahrál milion unikátních hráčů.

"Titanfall 2 přináší nejen řádně vylepšenou multiplayerovou formuli, kterou známe z prvního dílu, ale i velmi zábavnou, osobitou a osvěžující singleplayerovou kampaň. Nezáleží na tom, která herní složka vás zajímá víc. V obou případech vás čeká výtečná zábava, která bezpochyby patří mezi to nejlepší, co se v posledních letech v žánru stříleček objevilo," stojí ve verdiktu naší recenze s hodnocením 9/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama