V traileru na horor OD schoval Kodžima odkaz na Silent Hill
OD Novinka V traileru na horor OD schoval Kodžima odkaz na Silent Hill

V traileru na horor OD schoval Kodžima odkaz na Silent Hill

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Dveře otevřeně připomínají P.T.

Reklama

Brazilský magazín Central Xbox odhalil v traileru na horor OD neoficiálně známý jako Overdose odkaz na slavnou sérii Silent Hill. Tvůrce hry Hideo Kodžima zakomponoval do videa zaměřeného především na trojici herců skrytá písmena dobře viditelná až po úpravě barev a kontrastu. Tato písmena tvoří slovo Atami. Jde o japonské město v japonštině vyjádřené dvěma znaky kandži. Pokud se podíváme na samostatný význam těchto znaků, dostaneme dvojici slov – silent a hill.

Zdroj: Twitter/X Central Xbox
Zdroj: Twitter/X Central Xbox

Hideo Kodžima otevřeně odkazuje také na svůj hratelný teaser P.T. z roku 2014, který byl předvojem pro titul Silent Hills. Ten ale kvůli rozporům Kodžimy s vydavatelem Konami nikdy nevznikl. Důležitou roli hrály v P.T. dveře na konci chodby. Nápadně podobné dveře se nejen objevují na konci traileru, Kodžima jejich fyzickou replikou dokonce vstoupil na pódium The Game Awards.

Další probíranou věcí jsou slova, která Sophia Lillis, Hunter Schafer a Udo Kier v traileru pronášejí. Jde o fonetický pangram. Ve větě se nachází všechny fonémy (zvuky) angličtiny. Zda, respektive jaký význam využití věty nese, si musíme pouze domýšlet. Mluví se třeba o možnostech simulace hlasu, ale zde už jde o čiré spekulace.

Kojima Productions vyvíjí hru (ale vlastně také film nebo úplně nové médium) ve spolupráci s Microsoftem. Využívá Unreal Engine a technologii MetaHuman. Autoři spolupracují s řadou tvůrců, přímo na pódiu TGA se objevil režisér Jordan Peele.

V traileru na horor OD schoval Kodžima odkaz na Silent Hill
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama