Valve chystá vlastní VR headset
Artifact Novinka Valve chystá vlastní VR headset

Valve chystá vlastní VR headset

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Brýle virtuální reality nazvané Valve Index podle všeho dorazí na trh už letos v květnu.

Reklama

Studio Valve zažilo poměrně aktivní konec pracovního týdne. V novém blogovém příspěvku přiznalo prohru a neúspěch s Artifactem, karetní hrou, z níž se zejména vlivem tragického obchodního modelu stal značný propadák, který denně hraje méně lidí než většinu klasických singleplayerových titulů od Valve typu Half-Life 2 a Portalu 2. Tvůrci uznali, že Artifact představuje největší rozdíl mezi očekávaním zájmu o hru a konečným přijetím, s jakým se dosud setkali, přičemž se rozhodli namísto vydávání obsahových aktualizací přepracovat základy karetního titulu, a to z hlediska herního designu, ekonomiky i sociálního zážitku.

Navíc jsme se dočkali oznámení nového headsetu virtuální reality, který tentokrát pochází přímo od Valve. Kdysi oblíbené studio si s VR pohrává dlouhá léta a nemalou měrou se podílelo na vzniku HTC Vive, ale to je přeci jen v první řadě dítě HTC. Nyní tak Valve přichází s podle všeho zcela vlastním zařízením, jež nese název Valve Index. Ti, kteří se rádi věnují různým únikům, možná tento název poznají, letos v lednu totiž došlo k zaregistrování značky Valve Index, díky níž začalo internetem kolovat i logo.

Na stránce nového headsetu můžeme vidět první oficiální pohled na nové VR brýle, na němž zaujme zejména posuvník po levé straně. Vše nasvědčuje tomu, že s jeho pomocí lze hardwarově a přímo měnit vzdálenost mezi oběma čočkami uvnitř brýlí, aby si je každý mohl přizpůsobit.

Na webu lze narazit také na datum květen 2019. Nabízí se možnost, že jde o termín plnohodnotného odhalení zařízení, ale jak se zdá, že už v květnu Index dorazí na trh. A soudě dle nálezů v kódu webu nebude sám. VR headset od Valve určitě doplní nové ovladače nazvané Knuckles a očividně ho doprovodí i nějaký nový software. Vše ukazuje na dlouho očekávaný projekt HLVR, o němž se léta spekuluje jako o VR spin-offu a zároveň prequelu Half-Life 2, v němž v roli Alyx Vance zažijeme období sedmihodinové války se silami Combine a navštívíme i zařízení Black Mesa z prvního dílu. Tohle zatím stále berte jako spekulaci, ovšem Index je skutečností. Dá se proto očekávat, že Valve v zájmu o virtuální realitu nijak nepoleví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama