Ve dvou DLC Metra Exodus zažijeme příběh dvou různých postav
Novinka Ve dvou DLC Metra Exodus zažijeme příběh dvou různých postav

Ve dvou DLC Metra Exodus zažijeme příběh dvou různých postav

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

První přídavek dorazí letos v létě a slibuje příběh plukovníka Khlebnikova a klasickou lineární hratelnost.

Reklama

Tvůrci Metra Exodus ze studia 4A Games konečně nastínili, co připravují v souvislosti s placeným dodatečným obsahem. Celkově nás čekají dvě příběhové DLC, které budou k dispozici jako součást expansion passu nebo jako samostatná koupě. První z nich přitom vyjde letos v létě a nese název The Two Colonels. V tomto rozšíření se ujmeme role plukovníka Khlebnikova, který se v podzemí města Novosibirsk snaží dostat ke svému synovi Kirillovi právě včas na Nový rok.

Tunely jsou však v horším stavu než kdy dřív, mutantů je víc než dost a naopak látka, která místní obyvatele chrání před otravou radiací, začíná docházet. Kvůli tomu možná bude muset dojít na drastická opatření. Tvůrci každopádně slibují klasickou, na příběhu založenou hratelnost série Metro a lineární kapitolu, jež mimo jiné nabídne novou zbraň, konkrétně plamenomet, dále klaustrofobické lokality a spoustu napětí.

Druhý přídavek se jmenuje Sam’s Story a vyjde začátkem příštího roku. Jak už napovídá jeho název, tentokrát bude hratelným protagonistou hraničář Sam, americký mariňák, který před zničující válkou uvíznul na ambasádě v Moskvě. Sam se však vždycky toužil vrátit do rodné země, kde snad najde svou rodinu naživu, a díky událostem základní hry má nyní naději, že jeho tužby nemusí být tak nedosažitelné, jak se dosud zdálo.

Americký hraničář v příběhu DLC opustí vlak Aurora, aby našel cestu zpět do USA. Toto pátrání ho zavede až do Vladivostoku bohatého na přístavy zničené vlnou tsunami, poničené průmyslové budovy a rozpadající se obytné čtvrti. Sam tak musí využít vše, co zná, aby přežil, neboť prostředí, do něhož zavítá, nebude zrovna bezpečné. A očividně nebude ani kdovíjak malé. Zatímco DLC The Two Colonels bude zjevně dost lineární, Sam’s Story nabídne otevřenou, sandboxovou úroveň na území Vladivostoku, slibující zcela novou cestu napříč postapokalyptickým Ruskem.

Metro Exodus koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama