Ve SpellForce 3 budete postupně dobývat svět
SpellForce 3 Novinka Ve SpellForce 3 budete postupně dobývat svět

Ve SpellForce 3 budete postupně dobývat svět

Petr Smejkal

Petr Smejkal

2

Po dlouhém mlčení přišly nové informace a obrázky z válečného tažení.

Reklama

Nordic Games čerstvě oznámili, že na letošní E3 bude v hratelné podobě pokračování skvělé kombinace RTS a RPG prvků SpellForce 3. Nový díl se odehrává před událostmi Spellforce: The Order of Dawn z roku 2003, a podobně jako u jeho předchůdce si i tady hráč vytvoří svého hrdiny od nuly, jehož schopnosti bude během kampaně dále rozvíjet společně s dalšími třemi dobrodruhy v jedné družině. Plná verze slibuje napínavý příběh plný intrik, tajemství a kořisti. Dohrání rozsáhlé kampaně pro jednoho hráče zabere více jak třicet hodin, přičemž na řadu přijde multiplayer, který zahrnuje také kooperaci.

Svět Spellforce 3 bude rozdělen do různých sektorů, což bude mít vliv na další postup hry. Hráč bude totiž moci dobývat pouze sektory, které jsou propojeny s jeho základnou. Díky tomu nebude existovat žádná “globální ekonomika“, veškeré zdroje tak budou za pomoci transportních vozíků mechanicky převáženy. Během hraní se může hráč rozhodnout, jaké suroviny chce shromažďovat, distribuovat a exportovat v každém odvětví, tudíž musí dobytí nových sektorů pečlivě plánovat.

Pokud bude dobyt například sektor ovládaný bandity, lze na novém území postavit základnu. Hráč potom může stavět budovy, díky kterým začne těžit dřevo, kámen, jídlo a jiné zdroje. Po získání dostatečného množství surovin pak přijde na řadu armáda. Každá základna má předem stanovený počet dělníků, čímž chtěli vývojáři dosáhnout ekonomické rovnováhy, která na jejich nejefektivnější využití klade velký důraz.

Jak již bylo řečeno, Spellforce 3 je mixem RPG a RTS prvků, jejíž část je zaměřena na makro management; budování základen, ekonomika, dobývání zón, správa velkých skupin jednotek, zatímco RPG část klade důraz na dovednosti hrdinů. I stratégové a plánovači si přijdou na své, protože průběh bitvy bude ovlivněn okolním terénem, nepřátelskými formacemi, viditelností, skautingem a dalšími aspekty.

Spellforce 3 vyjde exkluzivně na PC, možná už v letošním roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama