Ve vývoji pokračování survival hororu Outlast
Outlast 2 Novinka Ve vývoji pokračování survival hororu Outlast

Ve vývoji pokračování survival hororu Outlast

Michal Burian

Michal Burian

16

První díl odehrávající se v blázinci v opuštěných horách v Coloradu od ex-tvůrců Prince of Persia: Sands of Time, Assassin's Creed a Splinter Cell: Conviction měl úspěch.

Reklama

Kanadské studio Red Barrels se pochlubilo, že připravuje pokračování survival thrilleru Outlast. První díl vyšel nejprve v roce 2013 na PC a zaznamenal velký úspěch. O necelý rok později následovala PlayStation 4 a nakonec Xbox One verze.

Outlast nás zavedlo do blázince v odlehlých horách v Coloradu, kde se hráči vžili do novináře. Ten byl na stopě něčemu opravdu velkému a tajemnému. Museli jste prozkoumat okolí a zjistit, co je třeba udělat a hlavně v jakém pořadí je to třeba udělat. Jádro hry bylo v podstatě stealth. S jednou velkou změnou, když jste spatřili nepřítele, tak jste nezačali střílet, ale utíkat, a to jak v prostorách blázince, tak i v přírodě.

„Po dokončení Xbox One verze Outlast jsme nějaký čas věnovali analýze. Rychle jsme si uvědomili, že bychom měli pracovat na další hororové hře,“ řekl spoluzakladatel Philippe Morin pro Bloody Disgusting. Z jeho odpovědi redaktor přímo nepochopil, jak to Morin myslí, a tak vývojář dodal: „Takže ano, pracujeme na Outlast 2.“

Morin tak potvrdil vývoj nového dílu a zároveň ubezpečil fanoušky, že se bude odehrávat ve stejném univerzu, akorát s novými postavami a v jiném prostředí.

„Někdy bychom se mohli vrátit do Mount Massive Asylum, ale teď máme nové nápady, které chceme, aby hráči prozkoumali.“

„Jsme stále malé indie studio (12 lidí). Potřebujeme tak pochopitelně trošku více času na další hru, ale doufáme, že to bude stát za to,“ dodal Morin.

Platformy zatím oznámeny nebyly, předpokládáme, že Outlast 2 vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama