Velcí vývojáři přemýšlejí nad Early Access
Evolve Novinka Velcí vývojáři přemýšlejí nad Early Access

Velcí vývojáři přemýšlejí nad Early Access

Michal Burian

Michal Burian

52

Zaplatili byste za předčasný přístup k velkým hrám jako je Battlefield nebo Evolve?

Reklama

Hry jako DayZ a Rust ukázaly a dokázaly, že menší vývojáři mohou vydělat spoustu peněz za projekty, které ještě nejsou hotové. Není divu, že o stejné cestě uvažují i větší ryby herního průmyslu.

Tvůrci Battlefieldu 4 ústy svého generálního manažéra Karla Magnusena Troedssona přiznali, že přemýšlejí o Early Access, i když zatím nemají nic, co by mohli oznámit.

,,Procházíme to z obchodního hlediska, ale i z hlediska, zda by hra byla stabilní,” podotkl Troedsson pro GameInformer s tím, že by jim to mohlo rovněž pomoci s vývojem.

DICE nedávno spustili Community Test Environment pro Battlefield 4, který jim umožnil testování nových vylepšení a změn společně s hráči PC verze. To mělo za následek spoustu úprav formou patche, který vyřešil technické problémy. Kdyby DICE umožnilaihráčům si koupit hru ve vývoji, mohlo by to pomoci samotnému vývoji a eliminaci chyb, nepříjemných bugů a technických problémů.

Předčasný přístup v budoucnu zvažují i členové Turtle Rock Studios, kteří chystají kooperativní střílečku Evolve. Phill Robb se pro Gamasutra vyjádřil, že roky testovali různé verze hry a zpětně litují toho, že nemohli na tuhle dlouhou a zajímavou cestu vzít komunitu.

Pokud bude úspěch Early Access pokračovat, je dost pravděpodobné, že se v budoucnu předčasných přístupů dočkáme i u velkých her. Zaplatili byste za předčasný přístup k takovýmto hrám?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama