Veřejné testování Titanfallu 2 vynechá PC
Titanfall 2 Novinka Veřejné testování Titanfallu 2 vynechá PC

Veřejné testování Titanfallu 2 vynechá PC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Tvůrci nepotřebují k testování serverů všechny platformy. Respawn navíc stále nevyřešil optimalizaci a obává se úniků informací nalezených v souborech bety.

Reklama

Jak víme už nějakou dobu, vydání Titanfallu 2 od Respawnu bude předcházet tzv. tech test multiplayeru. Představte si ho něco jako obdobu betatestování, i když šéf Respawnu Vince Zampella zdůrazňuje, že to není beta.

Nevíme, kdy přesně tech test začne, i když Zampella naznačuje, že může probíhat už tento a následující víkend. Teď však víme ještě jednu věc - tech test bohužel nebude k dispozici na PC.

Podle Zampelly je primárním důvodem vzniku tech testu otestování infrastruktury serverů, konkrétně jejich zátěže a možností škálování. Servery Titanfallu 2 přitom využívají víceméně univerzální řešení, takže k otestování takových věcí není nutné využít všechny platformy, na nichž druhý Titanfall vyjde. A tak došlo k rozhodnutí, že tech test bude k dispozici jen na PS4 a Xboxu One.

Důvody toho, proč Respawn vynechal zrovna PC, jsou dva. Zaprvé tvůrci stále nedořešili optimalizaci hry a nemají stanovené minimální HW požadavky. Stále provádí změny v enginu, samotné hře i jejích efektech, takže ji ještě netestovali na co nejširším počtu sestav. Jinými slovy stále zlepšují hru, ne optimalizaci, na kterou je ještě čas. Z tohoto úhlu pohledu je tak mnohem jednodušší uvést testovací verzi hry na konzoli než na PC, protože konzolové verze musí brát ohled jen na jednu jedinou konfiguraci hardwaru.

Druhý důvod je možnost úniků. Jak známo, PC hráči se vždy velmi rádi ponoří do souborů hry, aby vykopali co nejvíc zajímavostí. V souborech testovací verze může velmi snadno zůstat něco citlivého ze singleplayerové části Titanfallu 2. Něco, co může vést ke spoilerům a co chtějí tvůrci do vydání finální hry udržet v tajnosti. V případě konzolí něco takového opět není problém.

Zampella se však dušuje, že toto rozhodnutí pomůže tvůrcům zaměřit se na skutečnou podstatu tech testu a že jsou vývojáři přesvědčení, že dokážou v době vydání hry dodat pořádnou PC verzi.

I když jsem osobně trochu zklamaný, myslím, že na kvalitě finálního produktu by mělo záležet především a první Titanfall ukázal, že Respawn vážně umí optimalizovat a vytvořit řádně kvalitní PC verzi. Její jedinou vadou po technické stránce byla koneckonců velikost hry na disku, která byla v době vydání ještě poměrně neobvyklá. Snad na tom bude druhý díl stejně.

Když nic jiného, může nás těšit, že Respawn očividně přistupuje k tech testu jako ke skutečnému nástroji na testování určitých aspektů hry, ne jako k demoverzi, která slouží jen k tomu, aby nalákala další zákazníky. Tento přístup očividně praktikuje třeba DICE s betou libovolného Battlefieldu, včetně Battlefieldu 1, o jehož betě si můžete přečíst zde.

Více z Titanfallu 2 uvidíme už dnes díky streamu EA, který začne ve 20:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama