Novinka Veteráni z Blizzardu vybírají peníze na svou novou hru

Veteráni z Blizzardu vybírají peníze na svou novou hru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC

Od hráčů získali už milion dolarů.

Reklama

Studio Frost Giant spustilo na Kickstarteru crowdfundingovou kampaň pro svůj připravovaný titul s názvem Stormgate. Jedná se o ambiciózní real-time strategii, která by dle autorů měla přinést evoluci v celém žánru. Hráči k titulu vzhlížejí především díky složení samotného vývojářského týmu, ve kterém na klíčových pozicích působí veteráni z Blizzardu a dalších předních studií, kteří se v minulosti podíleli na hrách jako Warcraft III, Starcraft II nebo sériích jako Command & Conquer, Wasteland či Diablo.

Stormgate byl oficiálně představen v roce 2022, přičemž jeho vývoj probíhá již několik let a nachází se v pokročilé fázi. Samotní autoři přiznali, že peníze z crowdfundingu použijí především k vytvoření sběratelské edice a zajištění potřebné infrastruktury pro multiplayer. Na samotné dokončení hry použijí peníze z vlastních zdrojů. Fanoušci RTS žánru vzali i přesto Kickstarter útokem a požadovaných 100 tisíc dolarů vybrali za méně než 15 minut. Navzdory tomu, že do konce kampaně stále zbývá 52 dnů, tak už nyní autoři za necelé dva dny získali téměř 1 milion dolarů.

Stormgate nabídne singleplayerovou kampaň, kompetitivní herní režimy i možnost vytvářet vlastní uživatelské hry. Pozornost si zaslouží také technická stránka, o kterou se stará výrazně upravený Unreal Engine 5 v kombinaci s interní technologií nazvanou Snowplay. Bližší informace můžete načerpat prostřednictvím výše přiloženého videa nebo přímo na Kickstarteru. Níže pro změnu najdete video, které představuje jednotlivé členy vývojářského týmu.

Veteráni z Blizzardu vybírají peníze na svou novou hru

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama