VIDEO: Battlefield 3 a prezentace grafických vymožeností
Battlefield 3 Novinka VIDEO: Battlefield 3 a prezentace grafických vymožeností

VIDEO: Battlefield 3 a prezentace grafických vymožeností

Michal Maliarov

Michal Maliarov

33

Studio DICE na menší konferenci GeForce LAN 6 pořádalo prezentaci zaměřenou na grafickou stránku nejnovějšího Battlefieldu 3.

Reklama

Johan Andersson se rozpovídal o tom, co vůbec grafickou stránku třetího dílu válečné akce tvoří a rozdělil ji na pět základní pilířů – objekty, osvětlení, efekty, terén a post-procesing. Efekty prý patří mezi to nejdůležitější, protože je hra tvořena mnoha vozidly, nepředvídatelnými situacemi a neustálou akcí, takže tvůrci jednoduše nemohou naskriptovat každou druhou situaci. Pro to byly v enginu Frostbite 2 vytvořeny jednotlivé efekty, jež komunikují s prostředím v reálném čase. Aby vše mohlo fungovat, efekty ve hře byly tvořeny tisíci malých částic.

„Jednou z klíčových vlastností, na kterou jsme během vývoje přišli je, že není důležité, jak ten který efekt vypadá, ale jak zapadá do prostředí okolo,“ řekl Andersson. „Velkou součástí toho je celkové osvětlení. Většina her využije jednu statickou texturu, která vypadá relativně dobře pod statickým světlem. Naše efekty ale osvětlení dodávají živější podobu a světlo tak v reálném čase reaguje na objekty a prostředí.“

Celková prezentace se nese ve velmi technickém duchu. Pokud ale patříte mezi technoidy, pět videí níže vám rozhodně zpříjemní dnešní večer. K vidění jsou i zajímavé ukázky a rozdíly mezi různými efekty, což skvěle předvádí, jakou práci kluci z DICE odvedli.

EA se dnes také mohlo pochlubit dalším milníkem. Předobjednávky titulu Battlefield 3 totiž právě překročily hranici tří milionů kusů. Titul právě dnes vyšel v Americe a u nás se objeví v prodeji za tři dny, takže se toto číslo začne rozšiřovat reálnými prodeji. Jak moc Battlefield 3 uspěl, se ostatně můžete dozvědět z naší dnešní recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama