Video představuje ambiciózní studio The Initiative
Novinka Video představuje ambiciózní studio The Initiative

Video představuje ambiciózní studio The Initiative

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Nové studio Microsoftu postupně nabírá zkušené vývojáře.

Reklama

V červnu loňského roku na E3 v Los Angeles bylo představeno nové studio společnosti Microsoft. The Initiative sídlí v kalifornské Santa Monice a pod vedením Darrella Gallaghera, který dlouhé roky spolupracoval se Squre Enix (série Tomb Raider) a Activision, má ambiciózní plány. O nich ale zatím nic nevíme. Místo toho se nám nový tým představuje ve videu. To objasňuje hlavně pozice některých průmyslových veteránů, kteří do The Initiative přešli.

Tak kupříkladu, God of War veterán Brian Westergaard je režisérem produkce, Drew Murray (Sunset Overdrive, Resistance 3) hlavním designérem, William Archbell (343 Industries - Halo) technickým šéfem, Blake Fischer (Xbox) má na starost svět a příběh. Všechny tyhle lidi společně s dalšími vede Daniel Neuburger, jenž pracoval také na Rise of the Tomb Raider. Tím pádem si rozumí s Gallagherem, kterému se zodpovídá.

Ve videu zaznělo, že nové studio Microsoftu chce zůstat malé. Rozumně si vybírá své členy, kteří mohou tlačit hranice a riskovat při tvoření něčeho velkolepého a jedinečného. Nedávno se k týmu přidal Tom Shepherd z Rockstaru a scénárista a designér Christian Cantamessa z vývoje Red Dead Redemption 1. Na webových stránkách shání studio tucet dalších zaměstnanců na různé pozice. Tak uvidíme, co nám The Initiative v budoucnu přinesou. Dříve než za tři/čtyři roky bychom ale jejich první projekt nečekali.

Připomeňme, že Microsoft na E3 v roce 2018 oznámil i koupi hned několika studií: Playground Games (Forza Horizon), Compulsion Games (We Happy Few), Ninja Theory (Hellblade) a Undead Labs (State of Decay). O pár měsíců později ještě koupil Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas) a inXile Entertainment (Wasteland 3). Letos prý chce v akvizicích a budování svých studií pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama