Víme, na čem běželo demo Battlefieldu 4
Battlefield 4 Novinka Víme, na čem běželo demo Battlefieldu 4

Víme, na čem běželo demo Battlefieldu 4

Michal Maliarov

Michal Maliarov

46

DICE konečně odhalilo více detailů o počítači, který zvládl ukočírovat působivé 17ti minutové demo připravovaného Battlefieldu.

Reklama

Už z dřívějška víme, že prezentace čtvrtého dílu běžela na výkonném PC se čtyřjádrovým procesorem Intel i7 a nejvýkonnější grafickou kartou současnosti – Radeon HD 7990. Nyní ale unikají další podrobnosti společně s fotografií monstra, které se o válečný chaos na obrazovce postaralo.

Nově zjišťujeme, že DICE využilo hned dvě jmenované grafické karty, což dalo dohromady 4 grafické čipy a 12 GB GDDR5 paměti. Vývojáři tvrdí, že prezentované demo bylo velmi hrubou a neoptimalizovanou alfa verzí, což byl hlavní důvod, proč běželo na tak výkonném stroji. Všechno mělo zkrátka jít hladce. Finální verze by měla běžet na mnohem shovívavější sestavě.

Demoverze byla interně renderována v rozlišení 3K (přibližně 3200 x 2000 obrazových bodů), DICE ji pak snížil na standardní rozlišení 1080p. Demo také běželo slibovanou rychlostí 60 fps.

V současné době DICE ve spolupráci s nVidií a AMD pracují na optimalizaci a nových ovladačích, které vyjdou společně s novým Battlefieldem. Ten se má na trhu objevit 29. října letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360, jak nově potvrzuje reklamní plakát obchodu GameStop. Next-gen verze vyjdou později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama