Víme první: Cena Nintenda Switch pro náš trh, včetně příslušenství a her
Novinka Víme první: Cena Nintenda Switch pro náš trh, včetně příslušenství a her

Víme první: Cena Nintenda Switch pro náš trh, včetně příslušenství a her

Michal Burian

Michal Burian

101

Kolik bude stát Nintendo Switch na našem trhu? Zjistili jsme maloobchodní doporučenou cenu.

Reklama

V pátek společnost Nintendo detailněji představila nový herní přístroj pojmenovaný Switch, který je zároveň mixem konzole a handheldu. V zahraničí se bude Switch prodávat za 299 dolarů/eur. Vycházet jsme tak mohli pouze z přepočtu na koruny, což mnoho neřekne.

Nám se dnes podařilo zjistit oficiálním maloobchodní doporučenou cenu, kterou stanovila firma Conquest, distributor Nintenda u nás. Conquest stanovil maloobchodní doporučenou Switche na 8999 Kč, včetně DPH. Necelých devět tisíc korun platí pro standardní šedou verzi i Neon Red/Neon Blue.

Maloobchodní cena příslušenství v korunách, včetně DPH

Joy-Con (L) Grey - 1399 Kč Joy-Con (R) Grey - 1399 Kč Joy-Con Charging Grip - 849 Kč Joy-Con Pair Grey - 2199 Kč Joy-Con Pair Neon Red/Neon Blue - 2199 Kč Joy-Con Strap Grey - 169 Kč Joy-Con Strap Neon Blue - 169 Kč Joy-Con Strap Neon Red - 169 Kč Nintendo Switch AC Adapter - 849 Kč Nintendo Switch Carrying Case - 549 Kč Nintendo Switch Pro Controller - 1899 Kč

Důležité je, že Nintendo Switch bude u nás dostupné 3. března 2017, tedy v den, kdy vyjde na hlavních trzích. Zároveň se Switchem se budou prodávat tři hry: The Legend of Zelda: Breath of the Wild (1899 Kč, v limitované edici za 2699 Kč), minihry 1 2 Switch (1349 Kč) a Just Dance 2017 (1649 Kč).

Nintendo Switch předobjednáte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk, včetně příslušenství a her.

Joy-Con ovladač

Všestranné Joy-Cony nabídnou množství překvapivých herních zážitků. Dva Joy-Cony je možné používat každý v jedné ruce či dohromady jako jeden herní ovladač za pomoci Joy-Con gripu. Je také možné je připojit na konzoli v rámci handheld módu nebo se podělit s kamarádem a v podporovaných titulech si tak užít multiplayerovou zábavu pro dva. Každý Joy-Con má vlastní plnou sadu tlačítek a může být tedy používán jako samostatný ovladač a zároveň je vybaven akcelerometrem a gyroskopickým pohybovým senzorem, což umožňuje nezávislé pravé a levé pohybové ovládání.

Levý Joy-Con dále obsahuje Capture tlačítko, které hráčům umožní jedním kliknutím pořizovat okamžité screenshoty jejich hraní a dělit se o ně s přáteli prostřednictvím sociálních sítí.

Pravý Joy-Con zase obsahuje NFC bod pro interakci s amiibo figurkami stejně jako IR pohybovou kameru schopnou detekovat vzdálenost, tvary a pohyb blízkých objektů v pro tyto funkce speciálně navržených hrách. Například tato funkce dokáže určit, jak daleko je hráčova ruka a jaký formuje tvar.

Jeden Joy-Con ovladač (označen jako L nebo R) se bude prodávat za 1399 Kč.

Strap je popruh na ruku, který lze přidělat k ovladačům Joy-Con pro zajištění většího komfortu a bezpečnosti při hraní. Prodávat se bude v několika barevných verzích za 169 Kč.

Joy-Con Charging Grip

Speciální verze držáku na ovladače Joy-Con, která umožňuje nabíjení obou ovladačů zároveň stejně jako jejich pohodlnější úchop při hraní tradičnějších titulů. Stát bude 849 Kč.

Ostatní

V příslušenství bude také nabízen rezervní AC adaptér pro konzoli Nintendo Switch, který je ideální pro využívání konzole v mobilním režimu. Jeho cena je 849 Kč.

Pokud nechce, aby se vaší konzoli něco stalo, budete si moci koupit transportní obal a kryt displeje pro konzoli Nintendo Switch, které vám umožní vzít svou novou herní hračku bez obav do světa, abyste mohli hrár kdekoliv a kdykoliv. Cena je 549 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama