Všechny dodatečné mapy a herní módy Titanfallu 2 budou k dispozici zdarma
Titanfall 2 Novinka Všechny dodatečné mapy a herní módy Titanfallu 2 budou k dispozici zdarma

Všechny dodatečné mapy a herní módy Titanfallu 2 budou k dispozici zdarma

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Příval dobrých zpráv spojených s pokračováním Titanfallu nekončí.

Reklama

Titanfall 2 se s každou novinkou rýsuje čím dál lépe a nyní tu máme dost potěšující informaci - všechny mapy a herní módy, které vyjdou po vydání samotného Titanfallu 2, budou zdarma pro všechny majitele hry. David Wightman z Respawnu to potvrdil pro server GamesRadar.

„Určitě budeme podporovat Titanfall 2 po vydání a mohu potvrdit, že všechny mapy a módy zveřejněné po vydání budou zdarma. O dodatečném obsahu více řekneme, jakmile se přiblížíme k vydání, takže se těšte na další informace.”

Wightman také vyvrátil, že by Titanfall 2 nabídnul nějaké pay-to-win praktiky, třeba prostřednictvím placených zbraní, které by jejich majitele příliš zvýhodňovaly. Nutno ale říct, že toto tvrzení zcela nevyvrací možnost, že by Titanfall 2 mohl nabídnout mikrotransakce nebo jiný obsah prostřednictvím DLC balíčků.

Koneckonců jestli mají být mapy a módy zdarma, po vydání bude třeba vydělávat na něčem jiném, třeba na nových zbraních, byť ne tak účinných, nebo jejich skinech (toť můj skromný odhad). Myšlenka, že by se taková hra zcela obešla bez placeného dodatečného obsahu, je myslím docela bláhová.

I tak jde ale o dobrou zprávu pro všechny, kteří by se mohli bát, že zpoplatnění map a dalšího obsahu může rozdělovat komunitu na ty, kteří vlastní dodatečný obsah, a na ty, kteří si vystačí jen se základní hrou.

To je běžný jev vídaný v mnoha multiplayerových titulech, které nabízí dodatečné mapy za peníze. Jsem si jistý, že po zkušenostech s prvním dílem a prudkým odlivem jeho hráčů (minimálně na PC) už Respawn a EA podruhé něco takového nehodlají riskovat.

Pro připomenutí, první Titanfall nabídl celkem tři placené DLC, které nabídly jen mapy. Loni v březnu byl však Season Pass se všemi třemi map packy uvolněn zdarma pro všechny hráče.

Teď ještě zbývá, abychom podobnou zprávu slyšeli v případě Battlefieldu 1. Ale s tím bych raději nepočítal. Nový Battlefield se momentálně těší takové popularitě, že bude řada hráčů dodatečný obsah určitě kupovat rychleji než rohlíky a nikdo si s rizikem štěpení komunity nebude příliš dělat hlavu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama