Novinka Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy PlayStation PlayStation 5

Jaký je obsah krabičky a jak vypadá ovladač zevnitř?

Reklama

Ke konzoli PlayStation 5 bude kromě jiného přibalen i nový ovladač DualSense (přirozeně půjde zakoupit samostatně), který má obsahovat zajímavé funkce, jako je haptická (hmatová) odezva, adaptivní spouště (triggery) či vestavěný mikrofon.

YouTuber Austin Evans se pak k tomuto ovladači dostal s velkým předstihem, a tak k němu natočil video, kde si můžeme gamepad prohlédnout v celé jeho podobě.

Hned při rozbalování se zjišťuje, že v krabičce kromě samotného ovladače a manuálu nenaleznete nic dalšího, tedy nedostanete nabíjecí kabel (DualSense má port USB-C), takže musíte použít ten, jenž se nalézá v balení samotné konzole PlayStation 5, případně dokoupit nějaký samostatně, pokud ho již nevlastníte.

Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Evanse taktéž zarazila barva gamepadu, která z marketingových materiálů vypadá bíle, ale v ruce působí spíše šedě.

Co se týče samotných pocitů, tak mačkání △, O, X, a ▢ tlačítek je trochu jiné než u DualShocku 4 a spouště působí dobrým dojmem. Rozložení je pak velice podobné svému předchůdci, kdy familiárně působí i touchpad. Navíc zde ale nalezneme ztlumovací tlačítko, které slouží pro vypínání mikrofonu.

Z pohledu všeobecné velikosti je DualSense znatelně mohutnější, než DualShock 4 a dokonce působí větší než gamepad k Xboxu Series X.

Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Evans se následně vrhnul na testování fungování ovladače s dalšími přístroji, kdy logicky nefunguje s Xboxem Series X (nicméně ho přes něj můžete nabíjet). Také došlo na potvrzení, že nefunguje s PlayStationem 4, avšak pokud ho připojíte, tak alespoň můžete využívat jeho zabudovaný mikrofon.

Překvapením ale bylo, že se gamepad v pořádku připojil k mobilu Pixel 5 (ten má operační systém Android), takže ho téměř bez problémů můžete používat na mobilech, a to i ve službě xCloud, kdy za její pomoci si například zajezdíte ve Forze. To samé pak v podstatě platí pro PC.

Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Bohužel jsme se nedočkali pocitů z haptické odezvy a adaptivních spouští, jelikož Evans nemohl ovladač vyzkoušet s konzolí PS5.

Poslední část pak sestávala z rozebrání gamepadu, kdy dostaneme pohled na to, jak vypadá vevnitř. Je evidentní, že se do něj bude dostávat o dost hůře, než do DualShocku 4, což by mohlo ztížit domácí opravy.

Vybalení a prohlídka ovladače DualSense

Video a obrázky pochází z YouTube kanálu Austina Evanse

 

DualSense si můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama