Vychází PlayStation VR
Novinka Vychází PlayStation VR

Vychází PlayStation VR

Michal Burian

Michal Burian

12

S brýlemi pro virtuální realitu vychází spousta her <strong>+ Tutoriál pro zapojení a používání PS VR</strong>.

Reklama

Dnes se na pultech obchodů po celém světě, včetně našich Xzone.cz a GameExpres.sk, objeví brýle PlayStation VR. V balení naleznete disk s demoverzemi, abyste si mohli vyzkoušet Driveclub VR, PlayStation VR Worlds, RIGS, Tumble VR, Battlezone, EVE: Valkyrie, Wayward Sky a Headmaster. Tyto hry a mnohé další jsou zároveň dostupné v plných verzích.

Sony u PlayStation VR láká na poznání naprosto nových obzorů hraní. Brýle vás přenesou do opravdové virtuální reality, přímo do centra dění.

V okamžiku, kdy si nasadíte PlayStation VR, se vám začne před očima vynořovat impozantní virtuální svět. Při pootočení hlavy se vám v reálném čase přirozeně a intuitivně otočí i obraz virtuálního světa. Při využití zvukové 3D technologie vyvinuté speciálně společností Sony se zároveň v reálném čase změní i zvuky, a to v závislosti na poloze hlavy v 360stupňovém virtuálním prostoru. Kromě toho můžete díky ovladači pohybu PlayStation Move a bezdrátovému ovladači DualShock 4 prozkoumávat zákoutí virtuálního světa a užívat si interakci s virtuálními postavami tak, jako by byli skutečně přítomni ve světě hry.

PlayStation VR obsahuje OLED displej o velikosti 5,7 palců. Rozlišení činí 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 na oko). Obnovovací kmitočet je 120Hz a úhel zorného pole cca 100 stupňů. Uvnitř helmy je akcelerometr a gyroskop, díky kterým zaznamená každý váš pohyb.

Závěrem si připomeňme pomocí traileru dvojici her, která také dnes vychází pro PlayStation VR. První je hororová akce Until Dawn: Rush of Blood, druhou potom střílečka RIGS: Mechanized Combat League.

PlayStation VR hry

Ace BananaBatman: Arkham VRBattlezone VRDriveClub VRHere They LieHustle Kings VRPlayStation VR WorldsRIGS: Mechanized Combat LeagueRez InfiniteRollercoaster DreamsSportsBarVRSuper Stardust Ultra VRThumper

Tutoriál pro zapojení a používání PS VR

Jak se sami můžete přesvědčit, zapojení PlayStation VR není tak úplně sranda, ale s návodem to jistě každý zvládne. Nás v redakci tohle čeká dnes odpoledne, kdy nám brýle pro virtuální realitu dorazí. Po zapojení je důležité nastavit správně PlayStation kameru (pozor, není součástí balení, musíte koupit zvlášť) a připravit si pokoj tak, abyste se o nic nezranili. Poté už stačí jen seřídit headset a můžete se pustit do hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama