Výkon dema Unreal Enginu 5 na PC
Novinka Výkon dema Unreal Enginu 5 na PC

Výkon dema Unreal Enginu 5 na PC

Johny

Johny

40
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jak běželo demo Unreal Enginu 5, které bylo předvedeno na PlayStationu 5, na PC?

Reklama

Po představení dema Unreal Enginu 5, které se událo ve středu 13. 5. a běželo na PlayStationu 5, jsme se dověděli díky Digital Foundry, že demo na konzoli běželo ve variabilním rozlišení, ale ve většině času se jednalo o 1440p a 30fps. Mnoho hráčů by ale také určitě zajímalo, jak dobře by tohle to demo běželo na PC, a donedávna na tuto otázku nikdo neodpověděl.

Před pár dny totiž proběhl živý stream od Epic Games China, část firmy Epic Games nacházející se v Číně, kde se účinkující věnovali demu Unreal Enginu 5. Archivovaný stream byl ale před krátkou dobou odstraněn, pokud se znovu objeví, doplníme jej již pod funkčním odkazem.

Vývojáři na streamu například řekli, že mají za cíl, aby demo běželo na PlayStationu 5 v 1440p a 60fps bez toho, aniž by snižovali jakékoli nastavení. Toho ale prozatím není možné dosáhnout, a proto engine ještě nevydají. Došlo i na pár otázek týkajících se výkonu na PC a i potřeby SSD disku. Uživatelé Twitteru @yaojiyue a @blueisviolet, kteří jsou sběhlí v čínském jazyce, tyto otázky, a samozřejmě i odpovědi, přeložili, a tak jsme se dozvěděli následující:

Demo Unreal Enginu 5 bylo testováno i na laptopu s RTX 2080 MaxQ a NVMe SSD diskem Samsung 970 EVO, kde ukázka běžela v rozlišení 1440p a 40fps. NVMe SSD disk v případě tohoto dema nehraje důležitou roli. Scéna ve které postava létá nevyžaduje disk s tak rychlým načítáním. Prý by stačil i klasický SATA SSD disk.

Tato tvrzení se shodují i s tím, co se objevilo na jednom ze snímků prezentace Nvidie na loňské GTC v Číně, kde Jensen Huang, ředitel Nvidie, představil notebooky s grafickými kartami MaxQ. Na plátně za ním se píše, že RTX 2080 MaxQ je silnější, než next-gen konzole.

Tímto jsme se tedy dozvěděli, že nová generace konzolí ve skutečnosti nejspíš nepřinese tak obrovitánský krok v hraní her a za všechen poprask můžeme děkovat pouze marketingu, tak jako tomu bylo při vydání aktuální generace konzolí v roce 2014. Výkon PlayStationu 5 by mohl být tedy podobný PC sestavě, která obsahuje grafickou kartu pro stolní počítače Nvidia RTX 2060 nebo AMD 5600XT. Pokud jste se tedy obávali, že vaše PC sestava s nástupem nové generace rychle zestárne a bude potřebovat vylepšit, nemusíte se strachovat, zase tak velký skok to nejspíš nebude.

Jelikož jde ale prozatím pouze o jedno demo herního enginu, ještě nedělejme ukvapené závěry. Do vydání prvních next-gen herních titulů ještě zbývá dost času a do té doby ještě může dojít ke spoustě změnám.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama