Vyšel obří patch Zaklínače 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Vyšel obří patch Zaklínače 3

Vyšel obří patch Zaklínače 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

170

Tak schválně, kdy jste naposledy viděli patch o velikosti 15 GB? <strong>Patch způsobuje problémy v New Game+.</strong>

Reklama

Aktualizace #2: Ani nejnovější patch se bohužel neobešel bez nových chyb, které podle všeho souvisí hlavně s New Game+ (Novou hrou+) a bezplatnými DLC. Řada hráčů hlásí, že předměty z několika bezplatných přídavků najednou po instalaci patche v Nové hře+ chybí. Klasická hra by snad tímhle problémem neměla být ovlivněná.

Pokud se ale právě věnujete hraní s NG+, nechte si úložené pozice z předešlé verze hry (1.08) a počkejte na hotfix, na němž už tvůrci podle všeho pracují. Na PC by měla oprava dorazit o víkendu, vydání na konzolích se očekává na začátku příštího týdne.

Aktualizace: Včera jsme vás informovali, že chystaný patch je vážně obří. Netrvalo ani 24 hodin a CD Projekt RED aktualizaci 1.10 vydal pro všechny platformy. Velikost patche se malinko liší, ze Steamu budete stahovat "pouze" 6,4 GB, z GOGu údajně 17 GB, na PS4 má 17 GB a 16 GB na Xbox One.

Patch opravuje asi 600 věcí. Podívejte se zde (PDF).

Původní zpráva

CD Projekt RED patří mezi nejoblíbenější a nejuznávanější studia a Zaklínač 3 je jedním z nejlépe hodnocených a přijímaných titulů za poslední léta. Přes všechnu tu oblibu a úspěchy si je ale třeba připustit, že s jednou věcí mají polští vývojáři vážný problém. S velikostí patchů.

Už nějakou dobu víme, že úternímu vydání expanze Srdce z kamene bude předcházet patch 1.10. Tvůrci dnes vydali sáhodlouhý seznam změn, ze kterého je prakticky nemožné vypíchnout něco konkrétního. Jen se na to podívejte sami, a pokud se tím dlouhým seznamem hodláte prokousat, přeji příjemné čtení.

Rozsahu změn odpovídá i velikost záplaty. Podle slov komunitního manažera CD Projektu Marcina Momota zabere patch 1.10 pro konzolové verze neuvěřitelných 15 GB. Slovy patnáct. Přibližně. Na PC pak můžeme očekávat velikost pohybující se mezi 6 a 15 GB, prý v závislosti na platformě. Zaklínač 3 je ale zatím k dispozici jen pro Windows, ne pro Mac a Linux/SteamOS, takže se dá předpokládat, že platformy znamenají Steam, GoG.com a GoG Galaxy.

Nezbývá než doufat, že velikost patche neodráží míru pravděpodobnosti toho, že patch ve hře zase něco rozbije. Stačí si vzpomenout na kontroverzní patch 1.07, po jehož instalaci hráči začali hlásit řadu nových problémů a chyb. A to měl patch „jen“ zhruba 5 GB na PC a 7 GB na konzolích.

Nebýt toho, že už dnes prakticky každá hra zabírá 20 až 40 GB, tak by se skoro dalo říct, že jsme se dostali do fascinující doby, v níž může být jeden jediný patch větší než celá hra.

Přesné datum vydání patche 1.10 zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama