Die by the Blade Novinka Vyšla očekávaná samurajská bojovka Die by the Blade

Vyšla očekávaná samurajská bojovka Die by the Blade

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Titul od slovenského studia se dočkal rozporuplného přijetí.

Reklama

Vývojáři ze slovenského studia Grindstone vydali na PC bojovku Die by the Blade. O hře jsme vás poprvé informovali již v říjnu roku 2020, kdy autoři žádali o finanční prostředky na Kickstarteru. Původně se počítalo s vydáním v průběhu roku 2022. Vývoj se ale nakonec výrazně protáhl, k čemuž přispěly také rozepře mezi autory a vydavatelskou společností Kwalee. Nakonec práva na hru získali samotní vývojáři, kteří ji nyní konečně dostali k samotným hráčům.

Hra je aktuálně k dispozici v plné verzi na Steamu a Epic Games Storu. Dosavadní reakce hráčské komunity jsou ale značně rozporuplné, což dokládá uživatelské hodnocení 57 % na Steamu. Hlavním problém je špatný technický stav a optimalizace, za kterou se zástupci studia Grindstone již hráčům omluvili. V příspěvku na Steamu uznali, že měli zvolit cestu předběžného přístupu a s plnou verzí přijít až po doladění současných problémů a nedostatků. Hráčům nicméně slíbili, že hru budou formou bezplatných aktualizací postupně vylepšovat.

Die by the Blade je považováno za duchovního nástupce japonského titulu Bushido Blade z roku 1997. Sází především na 1v1 souboje a takzvaný one-hit-kill systém. Dále stojí za pozornost samurai-punkové zasazení a velké množství tradičních japonských zbraní. Na PC verzi by v říjnu letošního roku mělo navázat vydání na konzolích.

Vyšla očekávaná samurajská bojovka Die by the Blade
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama