Vývoj PS5 Pro údajně trval dva a půl roku, šel velmi hladce
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Vývoj PS5 Pro údajně trval dva a půl roku, šel velmi hladce

Vývoj PS5 Pro údajně trval dva a půl roku, šel velmi hladce

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 5

Insider Tom Henderson přináší kompletní časovou osu vývoje konzole.

Reklama

Známý leaker Tom Henderson byl tím vůbec prvním, kdo informoval o existenci konzole PlayStation 5 Pro na jaře minulého roku. Od té doby přinesl řadu dalších updatů a všechny jeho informace se potvrdily. Zdroje v Sony má zřejmě velice dobré, protože kromě specifikací či funkcí nové konzole nyní v článku pro svůj magazín Insider Gaming zveřejnil také kompletní časovou osu vývoje PS5 Pro.

Podle zdrojů Hendersona se o PS5 Pro, tehdy ještě pod kódovým označením Trinity, začalo interně mluvit v prvním čtvrtletí roku 2022, přičemž aktivní vývoj začal na přelomu dubna a května téhož roku. Už v prosinci byla hotova první verze devkitu, který následně prošel několika revizemi. Stejně tak samotné SoC, jež celé zařízení pohání, se dočkalo v polovině roku 2023 druhé verze. 

Vývoj PS5 Pro údajně trval dva a půl roku, šel velmi hladce
i Zdroj: Insider Gaming

Už krátce předtím začala Sony o existenci konzole informovat partnery, tehdy ještě v omezené podobě, v té plné až v prosinci roku 2023. Ve stejnou dobu už byla hotova finální verze devkitů, která se začala vývojářům distribuovat. Počínaje červencem tohoto roku musí všechny hry pro PS5 podporovat také PS5 Pro a, jak už víme, samotná konzole dorazí 7. listopadu.

Od počátku vývoje to tedy činí 31 měsíců. Vývoj měl jít po celou dobu podle plánu a tým pod vedením Marka Cernyho, hlavního architekta PS4 i PS5, splnil všechny interní milníky v požadovaném čase.

Henderson dodává, že vývoj příští generace, tedy PlayStationu 6, nejspíš potrvá déle a konzole by mohla vyjít v roce 2028, jak se v poslední době spekuluje. Zatím ale tuto informaci potvrdit nemůže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama