Vývojáři z Riot Games a Bungie se spojili proti cheaterům
Destiny 2 Novinka Vývojáři z Riot Games a Bungie se spojili proti cheaterům

Vývojáři z Riot Games a Bungie se spojili proti cheaterům

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Slavné společnosti podávají žalobu proti GatorCheats.

Reklama

Vývojářské studia Riot Games a Bungie se spojili proti tvůrci podvodného softwaru, na kterého rovněž podali žalobu. Právníci společností Riot Games a Bungie podali v pátek stížnost u soudu v Kalifornii v centrálním obvodu s tím, že Cameron Santos ze společnosti GatorCheats, podobně jako spousta dalších, obchoduje se škodlivými cheaty a hacky. Tyto cheaty a hacky jsou určeny pro hry Valorant a Destiny 2, ale také pro mnoho dalších her.

Obě společnosti tvrdí, že Santos a zaměstnanci GatorCheats prodávají a distribuují svůj podváděcí software prostřednictvím webových stránek, ale také prostřednictvím e-mailu a discordu. Tento software je speciálně navržený tak, aby ho nebylo možné odhalit žádnými technologickými systémy Riotu a Bungie proti podvádění. Přístup k tomuto softwaru se pohybuje od 90 dolarů (okolo 2000 korun) za měsíc, až do 500 dolarů (okolo 11 000 korun) za verzi pro celoživotní přístup. Právníci společností Riot Games a Bungie prohlašují, že si společnost GatorCheats na prodeji cheatů a hacků vydělala desítky, až stovky tisíc dolarů.

Tento software má různá nastavení, která hráčům umožňují vyladit jejich potřeby. Příkladem může být cheat, který vylepšuje hráčovu schopnost u zaměřování nepřátel, ale také cheaty, které ukazují zdraví a vybavení nepřítele.

Riot a Bungie uvedli, že škody způsobené softwarem společnosti GatorCheats, mohou činit miliony dolarů. Očekávají, že soud tuto praktiku ukončí, s odvoláním na údajné obchodování s podváděcím softwarem a úmyslné zasahování hráčů porušujících smlouvy.

Podobné soudní spory jsme mohli vidět napříč historií už několikrát, od několika soudních sporů ze strany Nintenda, po žaloby od Activisionu, Epic Games a Ubisoftu. V nedávné době se tvůrce hry Pokémon Go, studio Niantic, sešlo u soudu s tvůrcem cheatů do této hry, který nese přezdívku Global ++. Studio po něm požaduje odškodné ve výši 5 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama