Warhorse předvádí odolnost různých typů zbroje v Kingdom Come: Deliverance
KC: Deliverance Novinka Warhorse předvádí odolnost různých typů zbroje v Kingdom Come: Deliverance

Warhorse předvádí odolnost různých typů zbroje v Kingdom Come: Deliverance

Martin Cvrček

Martin Cvrček

37

Proti různým zbrojím budete muset použít zbraně se specifickým typem útoku.

Reklama

Studio Warhorse se v novém videu snaží vyvrátit zažitý omyl, že se brnění používané ve středověku dalo snadno prorazit. Tak to samozřejmě ve skutečnosti nebylo.

Kingdom Come bude tuhle skutečnost reflektovat, což znamená, že na různé typy zbrojí ve hře budete muset používat jiné zbraně, potažmo zbraně se specifickým typem útoku. Proti plátovému brnění se tudíž hodí tupé zbraně, zatímco na tenčí zbroje je nejvhodnější sečná zbraň. Proti kroužkové zbroji a jí podobným druhům ochrany je zase nejlepší použít bodné útoky.

Každá zbraň v Kingdom Come má svou váhu, která určuje, jak rychle s ní můžete zacházet a kolik energie a výdrže si její použití vyžádá. Postavy ve hře přitom disponují více než 30 zónami, do nichž je lze zasáhnout.

V Kingdom Come: Deliverance přitom nebudou chybět halapartny, účinné na střední vzdálenost, v otevřených prostorách a při snaze udržet si od protivníka odstup. S halapartnami můžete sekat a bodat, ale v užších místech s minimem prostoru pro manévrování není tahle dlouhá zbraň příliš účinná, takže s ní můžete tak maximálně bodat.

Nedávná ukázka stealth mechanik naznačila zahrnutí dýky. Ta je použitelná výhradně při plížení. Když se potichu dostanete k protivníkovi, můžete ho zabít jednou ranou, ale jakmile vás odhalí, bude vám dýka k ničemu. V takovém případě ji prostě a jednoduše nelze použít jako zbraň pro boj zblízka.

Abyste se mohli připlížit k vaší oběti, musíte mít také adekvátní oblečení. Viditelnost nebo rachocení těžké zbroje vás hned prozradí, takže když zvolíte méně nápadné oblečení, které vás moc neochrání, budete mít při plížení mnohem větší šanci na úspěch.

Tvůrci však dodávají, že zabíjení není vždy tou nejlepší cestou, jak řešit v Kingdom Come úkoly a různé situace. Když někoho jen omráčíte nebo jiným způsobem uvedete do stavu bezvědomí, mohou se vám otevřít nové cesty k úspěšnému vyřešení úkolu a změně celkové situace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama