Wii U chystá vlastní AppStore a další funkce
Nintendo Wii Novinka Wii U chystá vlastní AppStore a další funkce

Wii U chystá vlastní AppStore a další funkce

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Připravovaná konzole od Nintenda se podle všeho hodlá probít do vyšší třídy. Nabídne vlastní obchod i funkce elektronické čtečky.

Reklama

Plátek The Daily zjistil, že plánuje společnost integrovat do své nové konzole (a jejího specifického ovladače) vlastní online obchod, který mají například mobilní systémy iOS či Android.

Již v současné době jsou k dispozici obchůdky pro Wii a DSi, které jsou ale spíše menšími doplňky a nabízejí malé, takřka bezvýznamné aplikace. Wii U by na to měl jít po hlavě a obsahovat plnohodnotný AppStore s tunou aplikací a užitečných programů. Vezmeme-li možnosti samotného ovladače, jenž s přimhouřením oka připomíná tablet, nedivili bychom se, kdybychom si na něm bez problémů zasurfovali, napojili na sociální sítě, přečetli emaily či pustili hudbu z Cloudu.

Aby toho nebylo málo, nejmenovaný zdroj odhalil další zajímavost. Nintendo totiž chystá pro Wii U svůj vlastní e-reader, tedy službu pro elektronické čtení knih, komiksů, časopisů či novin, což byla do dnešní doby horká půda pro čtečky Amazon Kindle. Jakožto herní konzole by navíc mohla Wii U využít i herních průvodců a návodů, což by bylo přímo v ovladači k nezaplacení.

Bohužel se zatím jedná o oficiálně nepotvrzenou informaci, nám však připadá zcela reálná. Teď už jen počkat na odhalení, na které je vzhledem ke zbývajícím měsícům do vydání konzole ještě fůra času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama