Wii U na konci svého života: Zelda poslední hrou od Nintenda
The Legend of Zelda: Breath of the Wild Novinka Wii U na konci svého života: Zelda poslední hrou od Nintenda

Wii U na konci svého života: Zelda poslední hrou od Nintenda

Michal Burian

Michal Burian

16

Japonská společnost hodlá ukončit život neúspěšné konzole Wii U a soustředit se na Switch a 3DS.

Reklama

3. března letošního roku vyjde poslední hra od Nintenda pro Wii U. Dobrodružný titul The Legend of Zelda: Breath of the Wild bude posledním titulem pro konzoli, která se ve světě nedokázala prosadit. Nintendo tak hodlá ukončit život Wii U a soustředit se na Switch.

„Po Legend of Zelda: Breath of the Wild nemáme ve vývoji žádnou novou hru pro Wii U. Jsme na konci života Wii U,“ prohlásil Reggie Fils-Aime z Nintenda v rozhovoru pro server Polygon.

Zároveň to ale neznamená, že se konzole přestane hned prodávat. Vše bude stále funkční, včetně multiplayerů u všech her. Nintendo akorát nemá ve vývoji žádný další titul. Očekáváme, že se stejně zachovají i další vydavatelské společnosti a tvůrčí celky. Někteří už dávno na Wii U rezignovali, na špatně prodávanou konzoli se nevyplatilo hry vydávat.

K pohřbení Wii U došlo vcelku brzy, konzole spatřila světlo světa 18. listopadu 2012. Bohužel se nedokázala nikdy dostatečně prosadit a za konkurencí výrazně zaostávala ve všech aspektech, včetně grafického zpracování. K loňskému září se prodalo 13,36 milionu kusů. To je oproti předchůdcům dost málo - Wii má na kontě 101 milionu kusů, GameCube potom 21 milionu a 32 milionu zase N64.

Není tak divu, že se Nintendo bude soustředit na novinku jménem Switch - hybrid konzole a handheldu, který vyjde 3. března 2017 - a Nintendo 3DS. Právě 3DS je velmi úspěšným kusem hardwaru. Loni v létě 3DS překonalo hranici 60 milionu prodaných kusů,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama