WipEout Omega Collection představuje nový závodní tým
Wipeout Omega Collection Novinka WipEout Omega Collection představuje nový závodní tým

WipEout Omega Collection představuje nový závodní tým

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4

Ten si do hry přináší i úplně nový stroj Tigron K-VSR. Jak vypadá v reálu?

Reklama

Společnost Sony Interactive Entertainment odhalila úplně nový tým, který rozšíří možnosti výběru závodních strojů ve hře WipEout Omega Collection. Jde o Tigron K-VSR, se kterým jsme se doposud nemohli na závodních okruzích setkat.

Filozofii designu Tigronu K-VSR vystihují slova "čistá hrubá síla". Vyspělá technologie a snadné ovládání ustoupilo ve prospěch vysoké rychlosti a čisté agresi. Na PlayStation Blogu se o závodním stroji dočteme toto: "Tvar a celkové uspořádání lodi se skládá z centrálního podvozku a kokpitu se dvěma delšími vnějšími rameny, které mají dvě hlavní konstrukční funkce. Vytváří velice agresivní přítlak a posun vpřed, zatímco zůstává centrální podvozek a pilot v bezpečí před kolizemi. Tato konstrukční vlastnost ale dělá loď velmi těžkou, brání ji výrazně akcelerovat a snižuje ovládání. Po dosažení vysoké rychlosti naopak pracuje ve svůj prospěch, protože z lodi vytvoří nezastavitelný kolos."

"Vzhledem k velikosti a hmotnosti lodi bylo potřeba použít velmi velký motor, který ji dokáže dostat na požadovanou rychlost. Ukázalo se, že je při této velikosti pulzní rázový motor vysoce nestabilní, takže se konstrukční tým rozhodl použít jedno velké turbodmychadlo, jehož tah je rozdělen do čtyř menších komor. To umožňuje bezpečnější rozložení síly a také lodi dodává její charakteristický "cluster thruster" design."

Závodní hra WipEout Omega Collection vychází v Evropě pro PlayStation 4 už 7. června a nabídne veškerý obsah z her WipEout HD, WipEout HD Fury a WipEout 2048. Graficky jsou ale vylepšeny pro potřeby konzolí PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro.

Všechny textury her byly přepracovány a jsou detailnější. Dokonce tak, že si můžete přečíst popisky na jednotlivých lodích (ale asi na to stejně nebudete mít při těch rychlostech čas). Kromě vylepšených grafických efektů nabízí hra také podporu HDR. Ve WipEout Omega Collection je použito 28 licencovaných hudebních skladeb od známých hudebních skladatelů a skupin jako jsou třeba Swedish House Mafia, Chemical Brothers nebo The Prodigy.

Níže se můžete podívat na představení Tigronu K-VSR v traileru, podívat se jak vypadá jeho reálný antigravitační model anebo se kouknout na novou sadu screenshotů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama