Wukong Novinka Xbox verze Black Myth: Wukong byla odložena

Xbox verze Black Myth: Wukong byla odložena

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pro PC a PS5 platí původní datum, známe HW nároky.

Reklama

Na Summer Game Festu se mimo jiné objevil očekávaný soulslike Black Myth: Wukong od čínského studia Game Science. Vyzkoušet jsme si ho mohli už loni na Gamescomu a odnesli jsme si velmi pozitivní dojmy. Spolu s novým trailerem nyní přišla celá řada nových informací, ne všechny jsou ale pozitivní.

A tím bych také začal, vývojáři totiž oznámili nepříjemnou zprávu, že Xbox verze hry byla odložena. V FAQ sekci na oficiálních stránkách se píše následující: "Momentálně optimalizujeme verze pro Xbox Series X|S tak, aby splnily naše standardy, takže nevyjdou spolu s ostatními platformami." Za nepříjemnost se omlouvají a slibují, že datum oznámí, jakmile to bude možné. Připomenu, že pro PC a PlayStation 5 stále platí datum, které bylo oznámeno už dříve, tedy 20. srpna tohoto roku.

Nejde o první hru, která se na Xboxu potýká s problémy, a přestože to vývojáři explicitně nezmiňují, asi není těžké odhadnout, že "na vině" pravděpodobně bude Xbox Series S. S ním se trápili například už tvůrci Baldur's Gate 3 ze studia Larian, kteří museli Xbox verzi odložit o několik měsíců. Problémem není ani tak výkon procesoru či GPU, ale především malá paměť, jež má kapacitu 10 GB oproti 16 u PS5 a XSX. Zajistit, aby hra na XSS běžela, tak nemusí být u některých her vůbec jednoduché. Mluvil o tom už Thomas Puha z Remedy a nedávno se o limitacích zmínil také Martin Klíma z Warhorse.

Teď už každopádně k těm pozitivnějším informacím. Byly totiž spuštěny předobjednávky, a to jak pro digitální, tak fyzické verze. Kromě základní edice je k dispozici také Digital Deluxe se soundtrackem a několika předměty navíc. K dispozici bude také fyzická Deluxe edice, jež obsahuje steelbook, různé přívěsky či obraz na hedvábném plátně. Nejvyšší sběratelská edice pak k tomu všemu přidá ještě sošku hlavního hrdiny. Ani jedna z fyzických verzí každopádně neobsahuje disk se hrou, dostanete pouze kód pro digitální aktivaci.

Nakonec ještě byly představeny HW nároky. Ty minimální nejsou vůbec vysoké, na medium nastavení ve Full HD vám bude stačit GTX 1060 či RX 580, 16 GB RAM a starší Ryzen 5 či Core i5. Naopak na úplně druhé straně spektra, pokud si budete chtít zahrát na vysoké detaily s maximálním nastavením ray tracingu ve 4K, budete si muset připravit kartu RTX 4080 Super (velmi podobný výkon jako klasická 4080), 32 GB RAM a Ryzen 5 5500 nebo Core i7-9700. Co se týče místa na disku, volných byste měli mít alespoň 130 GB. V minimálních nárocích je uvedeno i HDD, ale SSD je silně doporučeno, pro všechny ostatní presety už je nutností.

Zdroj: Game Science
Zdroj: Game Science

Jsou tu ale dva problémy, které nároky trochu kazí. Jednak je totiž mimo tabulku uvedeno, že zmíněných rozlišení bylo dosáhnuto pomocí upscalingu DLSS/FSR/XeSS, přičemž vývojáři nezmiňují, jaké nastavení použili. Nevíme tedy, zda například do 4K upscalovali ze 1440p nebo třeba 1080p. Ještě větším problémem je ale absence FPS, takže z tabulky není jasné, zda hra na takových sestavách poběží na 60 snímků za sekundu, nebo třeba jenom 30. Doufejme, že to ještě vývojáři v budoucnu upřesní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama