Yo-kai Watch Busters dotanou obří bezplatnou aktualizaci
Novinka Yo-kai Watch Busters dotanou obří bezplatnou aktualizaci

Yo-kai Watch Busters dotanou obří bezplatnou aktualizaci

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Na přídavek Moon Rabbit Team se můžete podívat v novém traileru.

Reklama

Série Yo-kai Watch je v Japonsku v současné době snad nejpopulárnější herní sérií pro kapesní konzoli 3DS. Díky její obří popularitě oznámilo Nintendo její lokalizované vydání také na západě. Bohužel prozatím pouze prvního dílu.

Celý příběh hry se zaměřuje na chlapce, který dostane speciální hodinky. Díky nim se může spřátelit a pomáhat jinak škodícím Yo-kaiům a v pozdějších fázích hry také přivolávat jiné Yo-kaie do boje. Hráči zde mohou plnit různé úkoly a pomáhat rozličným postavám řešit obyčejné každodenní problémy. Rozdíl je v tom, že mu budou pomáhat právě Yo-kaiové, kteří nám svým vzhledem mohou připomínat třeba i neživé objekty nebo i mýtické bytosti.

Vydavatel série vysvětluje slovní hříčku v názvu, který může být trochu matoucí takto. Japonské slovo "youkai" se překládá jako "duch", "Yo-kaiové" ale nejsou duchové, monstra nebo bytosti. Yo-kaiové jsou prostě Yo-kaiové. Nemohou být viděni lidským okem, ale jsou všude kolem nás. Ať už se zrodí z duše zemřelého člověka nebo předmětu každodenní potřeby, jejich existence má vyšší účel, ale osobnosti jsou čistě lidské.

Původní hra vyšla v Japonsku už v červenci roku 2013 a od té doby se dočkala tří verzí různých pokračování. Druhý díl totiž vyšel nejdříve jako Yo-Kai Watch 2: Ganso & Honke a následně aktualizovaný jako Yo-Kai Watch 2: Shinuchi. Yo-Kai Watch 3 se má objevit až v příštím roce, ale mezitím se do prodeje dostaly spin-offy Yo-kai Watch Busters a Yo-kai Sangokushi.

A právě Yo-kai Watch Busters dostane v Japonsku 12. prosince obří update. Základem této hry je možnost vžít se do role jakéhokoli Yo-kaie a zúčastnit se dobrodružství se třemi dalšími kamarády v lokálním nebo on-line multiplayeru. Hratelní jsou zde všichni Yo-kaiové, se kterými se vám podařilo spřátelit ve hře Yo-kai Watch 2 a bojujete zde proti více než 25 bossům.

Nový update Moon Rabbit Team přidává nové Yo-kaie (B-USApyon, Red J, Mighty Dog, Onigama a Onigumo), nové obří bossy (Robonyan 3000, Kakuseihinokami a Captain Thunder) a nové filmové postavy (Enma Daiou, Nurarihyon a Fuu2).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama