Z Kojimovy nové herní série může vzniknout i manga a anime
Novinka Z Kojimovy nové herní série může vzniknout i manga a anime

Z Kojimovy nové herní série může vzniknout i manga a anime

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

29

„Chci udělat něco, co bude mít dostatečně velký vliv."

Reklama

Hideo Kojima se opět poslední týden dostává do povědomí hráčů. Navštívil některá vývojářská studia a tak na sebe reakce a spekulace fanoušků nenechaly dlouho čekat. Nicméně plány samotného Kojimy jsou patrně trochu jiné, než byste čekali.

Sám totiž uvedl, že chce, aby měl jeho další projekt, který bude vyvíjen jeho novým nezávislým studiem Kojima Productions, vytvořil dostatečně velké univerzum, expandující i mimo videohry a tedy všeobecně mimo herní branži.

V rozhovoru pro DICE byl tento tvůrce série Metal Gear dotázán, jestli by chtěl vytvořit jinou hru, která by časem mohla přerůst v celou sérii. Tento legendární japonský vývojář totiž vydal svůj první Metal Gear titul už v roce 1987 a na sérii pracoval až do roku 2015, kdy skončil dílem Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

„Společně se Sony teď pracujeme na projektu, který bude novou značkou," řekl. „Samozřejmě zatím nemám tušení, jestli to nakonec bude série nebo ne, ale chci vytvořit něco, co bude mít dost velký potenciál se sérií stát."

A pokračoval: „Tímto potenciálem mám na mysli věci, které jsou specifické pro hru, tedy postavy a svět. Tento dopad může vést k něčemu úplně mimo hry, jako je anime, manga, figurky. Prostě něco, co je dostatečně různorodé, aby expandovalo."

Poté, co Kojima opustil Konami, oznámil, že spolupracuje se společností Sony a plánuje vydání své další hry exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Tato hra sice ještě nebyla oficiálně odhalena, ale snad by se měla také dostat na PC platformu.

Toto oznámení Kojimy tak konečně ukončuje debaty a spekulace ohledně dalšího směřování této herní ikony a jeho problémům s předchozím zaměstnavatelem, společností Konami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama