Za 24 hodin vybralo Kingdom Com necelých 7,5 milionů korun
KC: Deliverance Novinka Za 24 hodin vybralo Kingdom Com necelých 7,5 milionů korun

Za 24 hodin vybralo Kingdom Com necelých 7,5 milionů korun

Michal Burian

Michal Burian

159

Cíl je stále blíž a blíž. Co Warhorse na Kickstarteru hráčům nabízí?

Reklama

Aktualizace: Za pouhých 24 hodin dokázalo středověké RPG Kingdom Come: Deliverance od českého studia Warhorse vybral přes 224 tisíc liber (necelých 7,5 milionů korun), což je 74 procent z celkových 300 tisíc liber (10 milionů korun). Aktuálně na vývoj přispělo přes 7 300 lidí.

Není tak pochyb o tom, že o realistické středověké RPG je zájem. To potvrzuje také zájem vydavatelských společností, které dříve nechtěly projekt podpořit, nevěřily mu a tvrdily, že hra nebude úspěšná z důvodu absence draků a magie.

Níže můžete sledovat jak na tom Kingdom Come: Deliverance je.

Pro více informací o Kingdom Come: Deliverance si přečtěte naše preview.

Původní zpráva (Středa 22.1.2014 18:55)

Dnes krátce před polednem spustil Daniel Vávra se svým týmem z Warhorse Studios kampaň na Kickstarteru na jejich ambiciózní středověké RPG Kingdom Come: Deliverance. Od hráčů chtějí získat 300 000 liber, což je v přepočtu přes 10 milionů korun.

Částka je to pro mnohé z nás nepředstavitelná, Daniel ale tvrdí, že je to pouze malá část financí, které potřebují na dokončení hry. Zbytek bude ze svého platit dosavadní investor, miliardář Zdeněk Bakala. Na Kickstarter se tak Warhorse vydali zřejmě pouze z toho důvodu, aby se přesvědčili, že je o hru zájem. Pokud by se 300 tisíc liber nevybralo, tak by to znamenalo, že o středověké realistické RPG bez draků a magie není dostatečný zájem a projekt by byl nejspíš zrušen.

Jak to tak ale vypadá, s financováním by nemusel být takový problém. Kampaň na Kickstarteru běží necelých sedm hodin a už se stihlo vybrat přes 98 tisíc liber, tedy necelé 3,3 miliony korun.

Jak jistě víte, Kingdom Come bude rozděleno na tři samostatné části. První část by měla vyjít v prosinci příštího roku. Koncem roku 2015 by se podle plánů měly objevit PC a Mac verze, PlayStation 4 a Xbox One jsou závislé na schválení od Sony a Microsoftu. Záleží, zda jim dovolí vydat hru na části. Zde je Vávra opatrný a na Kickstarteru přiznává, že neví, jak to s konzolemi nakonec bude.

Pochopitelně hrozí, že se vyskytnou nějaké problémy. Pak by první kapitola slíbená na prosince 2015 mohla být odložena. S tím musí každý podporovat chtě nechtě počítat. Stává se to velkým společnostem, tak to může potkat i menší české studio.

Každopádně, pokud se rozhodnete přispět, na výběr máte hned několik možností. Za tři libry (3,50 euro) získáte přístup na fóru. Od 18 euro (493 Kč) už máte zamluvenou digitální kopii prvního aktu. Za štědrejší příspěvky se pak můžete těšit třeba na sběratelskou edici se soundtrackem a dalšími maličkostmi jako jsou třeba staré mince, stejně tak přístup do bety nebo dokonce alfy. Jak se sami můžete přesvědčit, když budete ochotni připlatit více, získáte třeba figurku nebo podepsaný plakát. Pro ty extrémnější z vás jsou připraveny i mnohem dražší varianty (omezeny počtem), kdy se budete moci setkat s Danielem Vávrou apod. Dva fanoušci už zaplatili 1 450 euro (téměř 40 tisíc korun), aby podpořili projekt, získali všechny bonusy a navíc se ve studiu sešli s Danielem Vávrou.

Pokud chcete získat přístup do bety, tak budete muset investovat 24 euro (658 Kč). Pokud do alfy, tak 30 euro (825 Kč). Zajímavé je, že všechny tři části hry jsou až u částky 360 euro (12 tisíc korun). Co to znamená? Pokud se rozhodnete přispět méně, tak automaticky získáte první část hry, druhou a třetí už si ale budete muset zakoupit samostatně. Vypadá to, že to tak Warhorse udělalo záměrně, protože jim v současné době jde o dokončení první části. Další části by měly vyjít vždy s odstupem zhruba devíti měsíců, jejich cena zatím oznámena nebyla, dá se ale předpokládat, že budou za 18-30 euro.

Osobně si myslím, že je to fér nabídka. Každá část má nabídnout velkou mapu se všemi maličkostmi a příběhem, který zabere přes 30 hodin.

Na Kickstarteru byla rovněž potvrzena podpora 3D brýlí Oculus Rift. Za to můžeme poděkovat CryEngine, který brýle podporuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama