Za neúspěch The Callisto Protocol mohl podle šéfa Kraftonu všední gameplay
i Zdroj: Krafton
The Callisto Protocol Novinka Za neúspěch The Callisto Protocol mohl podle šéfa Kraftonu všední gameplay

Za neúspěch The Callisto Protocol mohl podle šéfa Kraftonu všední gameplay

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Vydavatel se odvolává na nedostatek zkušeností.

Reklama

Changhan Kim, ředitel jihokorejského vydavatelství Krafton, se v rozhovoru pro magazín Game Developer ohlíží za neúspěchem ambiciózního titulu The Callisto Protocol z konce roku 2022. Za hlavní důvod označuje celkovou nezkušenost vydavatelství na poli AAA příběhových her, ale jmenuje i konkrétní problémy hry.

„Je to vůbec poprvé, co jsme dělali [AAA singleplayer] projekt, takže se nám těžko odhadovalo, jestli produkce probíhá tak, jak má,“ vysvětluje.

Pokud nedokážete odlišit hratelnost od konkurence, nebude to fungovat.

„Jedná se o singleplayerovou příběhovou hru, která je vizuálně úžasná a na pohled velmi kvalitní,“ pokračuje, „přesto je jádrem hraní hratelnost. Hratelnost je na prvním místě, to jsem se naučil u The Callisto Protocol. Může to být ta nejkvalitnější hra na světě, ale pokud není hratelnostně na výši – pokud nedokážete odlišit svou hratelnost od konkurence – nebude to fungovat.“ Právě originalitu hratelnosti a její schopnost hráče pohltit vyzdvihuje Kim ze všeho nejvíc.

Další samostatnou kapitolou je rozpočet hry a práce s ním. Šéf Kraftonu poukazuje na to, že vyvinout tříáčkovou příběhovou hru je v současnosti velice drahé. Experimentovat se se hrou mělo začít co nejdříve, dokud nebyly částky na vývoj tak velké. „Měli jsme zkoušet více věcí, abychom si ověřili, jestli hra bude fungovat, a [teprve] pak přejít do plné produkce a naplno to rozjet.“

The Callisto Protocol je dílem studia Striking Distance, které založil Glen Schofield, tvůrce série Dead Space. Ten ovšem před rokem studio opustil. Tým aktuálně dělá na rogue-like akci známé jako Projekt Birdseye zasazené ve věznici Black Iron z debutové hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama