Za vlažné přijetí Days Gone můžou podle scenáristy i „woke recenzenti“
Days Gone Novinka Za vlažné přijetí Days Gone můžou podle scenáristy i „woke recenzenti“

Za vlažné přijetí Days Gone můžou podle scenáristy i „woke recenzenti“

Filip Svoboda

Filip Svoboda

33
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Podle bývalého ředitele studia někteří hru ani nehráli.

Reklama

John Garvin, bývalý ředitel Sony Bend Studio, odpovídal jednomu z uživatelů twitteru na dotaz, proč se postapokalyptická open world akce Days Gone dočkala tak vlažného přijetí. I když Garvin jako scenárista hry neodpovídal na otázku zdaleka poprvé, tentokrát za jeden z důvodů označil i recenzenty.

Důvody jmenoval konkrétně tři. Zaprvé přiznal „technické problémy jako bugy, streaming a frame rate“. V dalších bodech už kritiku směřoval mimo vývojářský tým. Zadruhé podle něj hru recenzovali novináři, kteří „se neobtěžovali si ji zahrát“. Do třetice byli podle něj recenzenti příliš „woke na to, aby se přenesli přes postavu bílého drsného motorkáře, který se dívá na zadek své ženy“.

Na Garvina se snesla kritika, která poukazuje jak na nevhodné použití slova woke, které označuje povědomí o sociálních nespravedlnostech, tak na srovnání například s Red Dead Redemption 2, kde se hráči a recenzenti setkali s výrazně kontroverznějším obsahem a titul byl přesto velmi úspěšný. „Pokud recenzentovi vadí postava kvůli politickým otázkám týkajících se identity, nazývám to woke... V čem se mýlím?“ reagoval Garvin.

John Garvin i game director Jeff Ross opustili Bend Studio na konci roku 2020 pravděpodobně kvůli rozhodnutí Sony nepracovat na pokračování Days Gone. Zatímco druhý jmenovaný zamířil do Crystal Dynamics, Garvin spoluzaložil studio Liithos, které vyvíjí na NFT založenou hru Ashfall.

Bend Studio pracuje na open world titulu, o kterém víme akorát to, že bude obsahovat multiplayerovou složku a půjde o zbrusu novou IP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama