Zaklínač 2 se přeci jen dočká vydání módovacích nástrojů
Novinka Zaklínač 2 se přeci jen dočká vydání módovacích nástrojů

Zaklínač 2 se přeci jen dočká vydání módovacích nástrojů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Po více jak roce od vydání PC verze úspěšného a nadmíru povedeného Zaklínače 2 se CD Projekt RED přeci jen odhodlal k vydání módovacích nástrojů.

Reklama

Když se řekne D'jinni, spousta hráčů prvního Zaklínače si určitě vybaví oblíbené módovací nástroje, díky nimž jsme se dočkali velkého množství fanouškovských módů, které razantně prodloužily už tak nesmírně dlouhou životnost prvního Geraltova temného dobrodružství.

I díky úspěšnosti zmíněného editoru si spousta lidí už od vydání Zaklínače 2 láme hlavu, proč CD Projekt úspěch nezopakuje a nevydá alespoň nějaké základní nástroje. Řada módů sice existuje, ale jejich tvorba není nikdy nic snadného, bez oficiálních nástrojů to prostě není ono. Když navíc nedávno lidé z CD Projektu prohlásili, že je vývoj Zaklínače 2 ukončen, všichni už začali házet stříbný meč do žita a ztrácet všechny naděje. Situace se však změnila.

CD Projekt RED oznámil, že pracuje na balíku oficálních módovacích nástrojů pro PC verzi Zaklínače 2, jenž ponese název REDkit. Tvůrci si slibují především nová nelineární dobrodružství, skvěle vypadající nové lokace a mnoho dalšího. Jak známo, fantazie moderů nezná mezí, takže se dá očekávat i větší množství nahatých módů (to už k Zaklínači 2 navzdory mravním zásadám tak nějak patří), stejně jako questy, v nichž se ujmeme role i těch nejméně pravděpodobných postav. Možná se někdo pustí do předělávky scén z knižní ságy, očekávat se dají i nové zbraně a další více či méně klasické záležitosti.

REDkit bude dokonce prezentován na letošním Gamescomu, byť za zavřenými dveřmi. Ale to by tak hrálo, aby se něco nedostalo i na veřejnost. Nezbývá než doufat, že se po vydání pustí CD Projekt do stejné péče jako v případě prvního dílu, jenž s sebou přinesl především speciální web hromadící všechny povedené módy na jednom místě. Polští vývojáři mají každopádně zvláštní představu o tom, jak má vypadat ukončení vývoje. Tím lépe pro nás hráče. Navíc je dost pravděpodbné, že bude REDkit použitelný i na Cyberpunk a možná i na třetího Zaklínače.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama