Zaklínač 3 podle očekávání obdržel rating pro dospělé
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Zaklínač 3 podle očekávání obdržel rating pro dospělé

Zaklínač 3 podle očekávání obdržel rating pro dospělé

Martin Cvrček

Martin Cvrček

28

ESRB udělalila Zaklínači 3 rating M, tedy pro dospělé, a to za krev a násilí, nahotu, nadávky nebo přítomnost alkoholu. To jste nečekali, co?

Reklama

Rating her je věc, kterou naprostá většina hráčů buď opomíjí, nebo si z ní dělá srandu. Jinak řečeno ratingem jakožto doporučením toho, jak staří hráči by daný titul měli dostat do rukou, se řídí jen málokdo. Faktem ale zůstává, že jde stále o nedílnou součást průmyslu a hry se mu obvykle nevyhnou. Nevyhnul se mu ani Zaklínač 3: Divoký hon, který od ESRB dostal rating M, což znamená určení pro dospělé, potažmo pro hráče ve věkové kategorii 17+.

To není žádná novinka, Zaklínač je hra, která rozhodně není cílená na děti a mladistvé. Pokud byste ale přesto chtěli vědět, za co třetí díl trilogie od CD Projektu získal takové hodnocení, jde především o násilí, ve hře je spousta krve, výjevů useknutí hlavy a končetin, obrazů umučených těl a dalších brutálních a krvavých momentů. Důvodem pro takový rating je také poměrně otevřené zobrazení sexu se společnicemi a prostitutkami. Soudě dle popisu bude míra odhalení ženských těl nejspíš srovnatelná se Zaklínačem 2.

Samozřejmostí je také spousta nadávek a sprosťáren a posledním důvodem je přítomnost alkoholu a s ním spojené minihry, v níž se Geralt a jeho oponenti mohou opít a případně odpadnout.

Opravdu se tedy nejedná o nic nového nebo překvapivého, ale můžeme to brát jako ujištění toho, že Zaklínač 3 bude skutečně dospělá hra, která si v žádném ohledu, nad kterým by se mohl někdo pohoršovat, nebere servítky. A to je s ohledem na minulost série jen dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama