Zaklínač 3 se dočká dvou placených datadisků
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Zaklínač 3 se dočká dvou placených datadisků

Zaklínač 3 se dočká dvou placených datadisků

Martin Cvrček

Martin Cvrček

178

První z nich vyjde v říjnu a nabídne desetihodinové dobrodružství, druhého se dočkáme v prvním čtvrtletí roku 2016 a pochlubí se rovnou dvaceti hodinami. <strong>Aktualizováno o cenu.</strong>

Reklama

Update: Konečně známe s určitostí i cenu na PC. Rozšiřující kupon (Expansion pass), který zahrnuje oba dva datadisky, vás vyjde na 24,99 euro. Alespoň tedy na Steamu, na gog.com můžete vidět cenu 26,49 euro, nicméně po koupi vám CD Projekt strhne 3,60 euro. Pokud opravdu nabídnou oba datadisky dohromady herní dobu blížící se třiceti hodinám, myslím, že cena pohybující se okolo 25 euro je víc než přijatelná.

Původní zpráva (7. 4. 2015, 18:20): Vývojáři ze studia CD Projekt RED v minulosti prohlašovali, že DLC pro hru budou vždy zdarma, a pokud by něco měli zpoplatnit, muselo by jít o klasické datadisky nabité obsahem. A ačkoliv se tomu těžko věří, dnes došlo k jejich oznámení. Ano, k jejich, protože budou dva. Tohle myslím čekal málokdo.

První z nich ponese název Hearts of Stone a a vyšle Geralta na nové desetihodinové dobrodružství do divočiny Země nikoho a do ulic Oxenfurtu, a to kvůli dokončení tajemného kontraktu pro muže známého jako Man of Glass (v překladu nejspíš Skleněný muž či člověk).

Druhý datadisk se jmenuje Blood and Wine a bude ještě větší. Herní doba se má pohybovat okolo dvaceti hodin a zavede nás do zcela nového regionu země Toussiant, která je známá produkcí vína. Zde na Geralta čeká prastaré krvavé tajemství, které se skrývá za atmosférou pohody a rytířských rituálů.

Oba datadisky slibují nový obsah, vybavení i nepřátele a propracované postavy. Některé nové, některé dlouho postrádané. Takže se můžeme dohadovat, jestli tím tvůrci myslí třeba Shani, Vernona Rocheho nebo Iorvetha. Kdo ví.

Hearts of Stone bude přitom k dostání už v říjnu letošního roku, zatímco Blood and Wine je naplánován na první čtvrtletí roku 2016.

Je jasné, že toto oznámení leckoho bude šokovat. Upřímně, nedivíme se, přinejmenším mohli tvůrci s oznámením počkat po vydání hry. Kombinace bezplatných DLC a dvou masivních placených datadisků by ale mohla fungovat, už jenom proto, že pro většinu společností i hráčů už termín „datadisk” přestal existovat. Inu, nezbývá než čekat na bližší detaily.

Rozhodně ale nemůžeme mluvit o nějakém lhaní, nedodržení slibů nebo podrazu hráčů, vývojáři možnost klasických placených datadisků v kontrastu s náloží bezplatných DLC opravdu nikdy nevylučovali. Jejich dřívější oznámení, tvrzení a sliby tudíž stále platí.

CD Projekt přitom už nyní nabízí souhrnnou předobjednávku obou datadisků pod názvem Expansion Pass a dokonce i předobjednávku kombinace hry a datadisků, nicméně Marcin Iwinisky hráče otevřeně nabádá, že pokud mají pochybnosti a nevěří předobjednávkám, ať prostě počkají na recenze nebo si nejdřív vyzkouší samotnou hru a až pak se rozhodnou o koupi datadisků. „Jako vždy, vaše volba.”

„Spolu s tím, jak se vývoj Divokého honu blíží ke konci, se vývojáři pustili do tvorby dvou nových, opravdu velkých dobrodružství zasazených do světa Zaklínače. Pamatujeme na časy, kdy dodatečné disky opravdu rozšiřovaly hry přidáním smysluplného obsahu. Jako hráči bychom je rádi přinesli zpět. V minulosti jsme řekli, že pokud se někdy rozhodneme vydat placený obsah, bude z hlediska rozlohy bohatý a bude reprezentovat skutečnou hodnotu peněz. Obě naše expanze nabízí více hodin hratelnosti než řada jiných plnohodnotných her.” Řekl k oznámení Iwiniski.

Filip Ženíšek z Comgadu dnes navíc informoval, že překlad samotné hry je hotový. Mám ale takový pocit, že to slůvko "prozatím" má co dělat s nově oznámenými datadisky.

Předobjednejte si Zaklínač 3 v našem obchodě GameExpres.cz na PC za 1099 Kč a na konzole PlayStation 4 a Xbox One za 1499 Kč. Všechny verze obsahují české titulky a navíc dostanete postupně 16 DLC zdarma. Slovenští hráči předobjednají na GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama