Zaklínač 3 se tento týden dočká jen jednoho bezplatného DLC
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Zaklínač 3 se tento týden dočká jen jednoho bezplatného DLC

Zaklínač 3 se tento týden dočká jen jednoho bezplatného DLC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

37

Půjde o quest s názvem Where The Cat And Wolf Play.

Reklama

Předešlá bezplatná DLC pro Zaklínače 3 byla vydávána po dvojicích, což mělo za následek, že jsme se během relativně krátké doby dočkali vydání 12 přídavků z celkových šestnácti. Jak se ale zdá, CD Projekt RED nyní zvolňuje tempo.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že nás tento týden čeká jen jedno DLC, quest s názvem Where The Cat And Wolf Play. Podle názvu i obrázku se dá usuzovat, že nový úkol bude mít co do činění s nechvalně proslulou zaklínačskou školou Kočky. Její absolventi se nechávali najímat nejen jako zaklínači, ale i jako nájemní vrazi, což vedlo k výrazné ztrátě reputace této školy a koneckonců i k narušení dobré pověsti celého cechu zaklínačů. Ať už tvůrci chystají v questu cokoliv, už jenom pouhá spojitost se školou Kočky je celkem slibná. Možné je i to, že se quest více zaměří na vztah Geralta a Ciri, ale je otázka, zda by tvůrci chtěli dodatečný quest svazovat s hlavním příběhem hry.

Důvodů, proč CD Projekt RED zvolil odlišný způsob vydávání dalších DLC, může být několik. Jedním z nich může být snaha o prodloužení životnosti základní hry. Kdyby i zbývající čtyři přídavky vyšly po dvojicích, za dva týdny by bylo vše venku a řada hráčů by nejspíš do vydání prvního datadisku na hru nesáhla. Kdyby ale tvůrci opravdu chtěli výrazně prodloužit životnost, s volnějším vydáváním DLC by nejspíš začali dříve.

Jiným a podle mě nejpravděpodobnějším důvodem může být letní sezóna. Mnoho vývojářů si jistě v průběhu července a srpna vybere dovolenou a studio kvůli tomu nebude moci pracovat na plné obrátky. Nebude tedy produkovat další DLC ve stejném tempu jako doposud, a proto bude třeba zvolnit. Samozřejmě nejde o potvrzenou věc, jen o můj odhad, ale takhle to o letních prázdninách probíhá ve více firmách.

Vydání nového DLC se dá očekávat ve středu, minimálně pro PC a Xbox One (na PS4 se minimálně v rámci Evropy přídavky občas zdrží). Informací o posledních třech DLC, která vyjdou do konce července, se dočkáme později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama