Zaklínač 3 si nezahrajeme na PS3 a Xboxu 360
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Zaklínač 3 si nezahrajeme na PS3 a Xboxu 360

Zaklínač 3 si nezahrajeme na PS3 a Xboxu 360

Michal Burian

Michal Burian

17

Vývojáři nechtěli ohrozit kvalitu hry, tak se raději rozhodli, že ji nebudou portovat na starou generaci konzolí <strong>+ podpora Kinectu a brzy nové informace</strong>.

Reklama

CD Projekt RED oficiálně oznámil, že nebude Zaklínače 3 portovat na starou generaci konzolí Xbox 360 a PlayStation 3. Nebude to tedy jako u Assassin's Creed IV, Watch Dogs, Call of Duty: Ghosts nebo Battlefieldu 4. Polský tým se rozhodl vynechat tyhle dvě konzole a zaměřit se čistě na nové herní stroje od Microsoftu a Sony, aby neutrpěla samotná kvalita hry.

U Zaklínače je to poněkud zvláštní, když druhý díl na Xbox 360 vyšel a třetí si konečně probojoval cestu i na PlayStation. Nakonec ale zvítězil zdravý rozum.

"Obáváme se, že naše hra je prostě příliš velká a moc detailní na to, abychom ji rozchodili na současné generaci konzolí. Nechtěli jsme ohrozit kvalitu hry. To je hlavní důvod, proč jsme se rozhodli vynechat PS3 a X360. Díky tomu můžeme vytvořit velký svět s detaily."

CD Projekt RED se tak rozhodl správně, kdyby se snažil hru portovat na PS3 a Xbox 360, tak by to stálo další peníze a výsledná kvalita by nebyla na takové úrovni, které chtějí tvůrci dosáhnout na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Sice asi neprodají takové množství kusů, jako kdyby titul vyšel i na stávající generaci, ale to jim zřejmě nevadí.

CD Projekt rovněž potvrdil, že Witcher 3: Wild Hunt na Xboxu One nabídne některé exkluzivní vlastnosti a funkce. Ředitel vývoje Konrad Tomaszkiewicz se nechal slyšet, že nějakým způsobem bude do hry integrován Kinect a aplikace SmartGlass. Podrobnosti se dozvíme již brzy. Na VGX 2013 (8. prosince) bude nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama