Zaklínač se objeví i v animovaném filmu
Filmy/Seriály Článek Zaklínač se objeví i v animovaném filmu

Zaklínač se objeví i v animovaném filmu

Johny

Johny

5

A pár novinek o druhé sérii seriálu na Netflixu.

Reklama

O Zaklínači Netflixu nám od konce první série vyšla spousta novinek. Pokud se o seriál velmi zajímáte, následující informace pro vás nejspíš nebudou novinkou. Každopádně se pokusím všechny dosud vydané zvěsti, úniky či fakta shrnout do tohoto článku. Zároveň ale upozorňuji na potenciální spoilery.

Zaklínač se objeví i v animovaném filmu

Fáma o tom, že Netflix chystá animovaný snímek ze světa populární herní a knižní série Zaklínač se potvrdily. Netflix chystá animovaný film "The Witcher: Nightmare of the Wolf", který představí postavu Vesemira - nejstaršího a nejzkušenějšího zaklínače a Geraltova mentora.

Film zabrousí až do Vesemirova dětství, kdy on sám byl dítětem překvapení, které si nárokoval tajemný Deglan. Popis, bohužel, více neříká. Co ale víme je, že tato část Vesemirova života není nikde moc popsaná, a Netflix tak má při vymýšlení scénáře volnost.

Producenty budou Beau DeMayo a Lauren S. Hissrich stojící za téměř dokonalou a velmi úspěšnou seriálovou adaptací knížek podle hodnocení sledujících. Animace dostane na starost Studio Mir, kteří dělali například na animovaném seriálu The Legend of Korra. Vesemira bude prý dabovat herec Theo James.

O jaký styl animace půjde, ještě nevíme. Anglické slovíčko "anime" však může v některých vyvolat obavy.

Vesemir-san dorazí na obrazovky ještě před druhou sérií seriálu, kde by se měl potom nejpravděpodobněji objevit i v hrané verzi.

Druhá série Netflix seriálu se začne natáčet teď v únoru a skončí až v srpnu. Tentokrát chce štáb navštívit i Českou Republiku, Slovensko a Skotsko. Přesnější lokace jsou zatím neznámé.

Seriál posílí další dva režiséři a dojde ke kompletní změně Nilfgaardských zbrojí.

V druhé sérii se objeví herečka Carmel Laniado, která se nedávno objevila ve filmu Dolittle. Carmel bude hrát postavu Violet, která vystoupí alespoň ve třech epizodách druhé série. Violet má být mladou dívkou, jejíž hravé a rozmarné chování skrývá inteligenci a smutek. Violet není v knihách ani hrách, je vytvořena pouze pro potřeby seriálu.

Herec Graham McTavish by měl zájem o roli Dijkstry. Na internetu se objevilo video, kde probíhá dialog mezi Dijkstrou a králem Vizimirem. Herce můžete znát třeba z filmu Hobbit jako trpaslíka Dwalin, nebo si zahrál Svatého zabijáka v seriálu Preacher, či otce Kinleyho ve čtvrté sérii seriálu Lucifer.

https://videos.files.wordpress.com/T2mcgtfG/graham-mctavish-witcher-david-audition_dvd.mp4

V některé z epizod druhé série se objeví monstrum, které v knihách nevystupuje a je spíše jenom zmíněno, za to ve hrách se díky CD Projektu RED zrodilo do dnes známé podoby představující velkou hrozbu pro hráče třetího dílu trilogie. Duch lesa - Lešij se prý objeví v jedné epizodě a jeho setkání s jednou z postav (Geralt?) přinese vážné následky. Tolik asi k adaptaci knížek.

Na závěr vám vytáhnu pár kousků z vyjádření designéra kostýmů k podobě Nilfgaardských zbrojí, které jsme mohli vidět v první sérii.

První série měla představit postavy. Jejich původ a začátky. Do toho zapadala i zbroj. To co jsme viděli, byla její první verze. Protože tvůrci řekli, že seriál nemá mít nic společného s hrami, kde si na design Nilfgaardské zbroje zvykli hráči a ti měli nějakou představu o jejím vzhledu, tak i zbroj v seriálu musela být jiná.

Zbroj nesměla připomínat nic z Východu, nic tradičního, nic z dob Renesance a nesměla být pouze černá. Prostě zbroj, jakou svět ještě neviděl. Což se jim po pravdě celkem povedlo.

Nilfgaardská zbroj musela být divná, nadpřirozená, mimozemská a měla vzbuzovat strach a vytvářet otázky: "Kolik takových lidí přišlo? Odkud? Jak je to vůbec možné?" Fringillina kouzla měla také mít na zbroj vliv a zbroj měla vypadat spíše z organických látek než člověkem vyrobeného materiálu. Musela vypadat jako vyvinuta, vypěstována, a proto má takovou žilnatou strukturu, která má představovat stromy, kůru, mech a přírodu.

Tim Aslan, onen designér, na kostýmech pro druhou sérii už nepracuje. Teď dělá na kostýmech pro film Venom 2.

 

"Toss a coin to your Witcher..."

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama