Zaklínač znovu zamířil na stránky komiksu
Novinka Zaklínač znovu zamířil na stránky komiksu

Zaklínač znovu zamířil na stránky komiksu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

S tím loučením s Geraltem to očividně nebude tak horké, jak jsme si mysleli. Nově vznikající komiks Curse of Crows navíc časem vyjde i u nás.

Reklama

Zaklínače známe především z her od CD Projektu RED a z původních knih od Andrzeje Sapkowského, ale Geralt z Rivie a jeho přátelé si už několikrát našli cestu i na stránky komiksů. V češtině dosud vyšly komiksy Zájmy státu, Skleněný dům a Liščí děti, přičemž další kreslené příběhy jsou k dispozici v angličtině v digitální podobě. A nyní ve spolupráci CD Projektu RED a Dark Horse vzniká nový komiks s anglickým podtitulem Curse of Crows.

Následující odstavec může obsahovat spoilery pro ty, kteří ještě nehráli nebo nedohráli Zaklínače 3.

Ten navazuje na události Zaklínače 3, konkrétně na konec hry, v němž se z Ciri stala zaklínačka. Ona a Geralt cestují do Novigradu, přičemž po cestě zachrání jistou ženu ze spárů trolla. Postupem času se ale ukáže, že žena je něco víc, než se na první pohled zdá, a Geralt a Ciri se zapletou do příběhu o pomstě, na jehož tvorbě se mimochodem podíleli i vývojáři z CD Projektu RED.

Zde riziko výskytu spoilerů končí.

O příběh se opět stará Paul Tobin, jen kresby má tentokrát na starosti někdo jiný. Zatímco komiksy Skleněný dům a Liščí děti měl na starosti Joe Querio, obrazovou stránku Curse of Crows zařizuje Piotr Kowalski. Takže se připravte na značně odlišný grafický styl.

První část pětidílného komiksu vyšla v digitální podobě 31. srpna a další části budou následovat. Důvod, proč o komiksu píšeme až nyní, je přitom prostý. Čekal jsem na informaci, zda bude Curse of Crows následovat Skleněný dům a Liščí děti a časem vyjde i u nás. Z nakladatelství Crew, konkrétně od Jiřího Pavlovského, se mi naštěstí dostalo kladné odpovědi:

„Jakmile to venku vyjde celé, jdeme do toho!”

Až tedy vyjde v originále všech pět částí komiksu, dříve či později se dočkáme vydání české verze, kterou bude mít opět na starosti nakladatelství Crew. Na závěr tu mám ještě náhled dvou stránek z anglické verze komiksu. Opět platí, že jestli jste Zaklínače 3 ještě nedohráli, raději se jim vyhněte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama