Zbraně podle vlastního gusta v Battlefield 3
Battlefield 3 Novinka Zbraně podle vlastního gusta v Battlefield 3

Zbraně podle vlastního gusta v Battlefield 3

Michal Burian

Michal Burian

49

Osmá část oficiálního Battleblogu se zaměřila na úpravu zbraní, která je v Battlefield 3 doslova neomezena.

Reklama

V Battlefieldu 3 najdete více než 50 druhů zbraní. Každou z nich však lze doslova ušít na míru různým herním stylů a úlohám v boji. Dnešní Battleblog vám přináší podrobnosti o našem dosud nejobsáhlejším systému přizpůsobování zbraní.

Před dvěma týdny jsme vám přiblížili obecný koncept na roli a využití zbraní v Battlefieldu 3 očima hlavního designéra této části hry Alana Kertze. Dnes se ponoříme poněkud hlouběji do oblasti tisíců možností modifikací zbraní, které budete mít k dispozici.

V zásadě jde o to, že každá hlavní zbraň má tři pozice na modifikace, které se vám v průběhu hry podaří odemknout. Zbraňové modifikace získáváte a odemykáte na základě toho, jaké zbraně aktuálně máte. Znamená to, že čím více času strávíte s určitou zbraní, tím více možností pro její modifikaci pro různé účely a herní styly se vám zpřístupní.

Útočnou pušku lze v Battlefieldu 3 modifikovat pro celou řadu bojových nasazení. Karabina na obrázku (nad odstavcem) má velkorážní hlaveň, dvojnožku a bojový puškohled s 4násobným přiblížením. Je tak velmi vhodná pro vojáka, který se chce přiblížit k cíli na střední vzdálenost a pomocí intenzivní krycí palby podpořit spolubojovníky.

Na obrázku níže vidíte tutéž karabinu, ale tentokrát vybavenou tlumičem, předním úchytem a rychlozaměřovacím holografickým puškohledem. Tato varianta je ideální pro boj zblízka, zvláště pak v uzavřených prostorách, kde je klíčovým faktorem schopnost neslyšného pohybu.

Modifikace se sestávají z pestré škály optických zařízení, tlumičů, dvounožek, hlavní, podvěsných granátometů a brokovnic, předních úchytů, svítilen, laserových puškohledů a dalších.

Zatímco třída a model zbraně určují její základní parametry (například úsťová rychlost, průraznost či kadence), modifikace pomohou upravit ji pro konkrétní bojový úkol, ať už se jedná o boj na krátkou, střední či dlouhou vzdálenost.

Takže patříte mezi snajpry, co si libují v likvidaci cílů na dálku, nebo patříte mezi akční hráče, kteří jsou jako ryby ve vodě v boji na minimální vzdálenost? Na Battlefieldu 3 je bezvadné to, že se bez obtíží můžete pohybovat kdekoli mezi těmito dvěma pojetími. Díky našim bohatým možnostem modifikací zbraní neexistují ve hře žádné limity pro ten či onen herní styl.

Na Battleblog č. 9 se můžete těšit již brzy!

Unikl vám některý z předchozích Battleblogů? Tak se na ně podívejte na českých oficiálních stránkách Battlefield 3!

Překlad: český Battlefield blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama